Okavango Delta reisblogs

Rondreis Zuid-Afrika, Namibië en Botswana 3

deerik bereidt zich voor Gepost op 17 mrt 094 reacties

Deel 3 van onze rondreis door Zuid-Afrika, Namibië en Botswana (Uitgewerkt door MilesTravel)19 april Gobabis - Ghanzi
Vandaag passeert u de grens met Botswana op weg naar Maun. U maakt een tussenstop in Ghanzi.

Ghanzi ligt aan de rand van een gebied waar een dunne laag kalk onder het Kalahari zand ligt. Hierdoor is het water niveau hoger dan normaal en kan er relatief gemakkelijk grondwater voor het vee naar boven worden gehaald. Toen de Boeren vanuit Zuid-Afrika dit gebied verkenden, besloot een groep te blijven en er vee te houden. Ze bezetten grote stukken land en voorzagen het van waterputten, windmolens, huizen en wegen.

In de omgeving van Ghanzi zijn nog diverse San nederzettingen waar het als toerist mogelijk is om een bezoek te brengen en deel te nemen aan het dagelijkse leven van de San.

Accommodatie: Khawa Safari Lodge BB ***20,21,22 april Ghanzi - Savuti
U verlaat Ghanzi en reist verder naar Maun waar u op het vliegveld uw auto inlevert. Vervolgens stapt u op de chartervlucht naar Savuti.

De Savuti Channel is onderdeel van het Linyanti Wildlife Reserve en grenst aan de westelijke zijde van het Chobe National Park. Savuti ligt echter meer in de binnenlanden aan het Savuti Kanaal. Het grootste deel van het gebied wordt gekenmerkt door open graslanden, eindeloze gemengde houtlanden en de Savuti Channel. De Savuti Channel is een kanaal dat de Linyanti rivier verbindt met het binnenland van Chobe; de Savuti Marsh. Het kanaal is voor de laatste keer opgedroogd in 1980 en wat eens een rivier was gevuld met nijlpaarden, is nu een open grasland dat een thuis is voor een veelheid aan wild en met name legendarisch is vanwege de grote aantallen roofdieren.

Het oord is bekend om zijn grote kuddes olifanten, die enorme dichtheden kan bereiken in de wintermaanden. Maar ook impala's, kudu's, zebra's, giraffes, en de kleine antilopes; het zijn allemaal dieren die u hier aantreft. De grootste jachtdieren, zoals de leeuwen, luipaarden, cheetah's en hyena's zijn in dit gebied vaste bewoners en ook regelmatig te zien.

Savuti Camp is gelegen in het Linyanti Wildlife Reserve grenzend aan de westelijke zijde van het Chobe National Park, maar ligt wel meer in de binnenlanden aan het Savuti Kanaal. Savuti Camp is een klein en intiem kamp, gelegen in een geïsoleerd gebied ver weg van alle drukte. Een van de highlights van het Camp zijn de geluiden in de nacht. Zo kan het voorkomen dat u bij nacht de leeuwen rond het kamp hoort grommen.

De accommodatie bestaat uit vijf tentenkamers met eigen badkamers. Elke kamer is gebouwd op een verhoogde vloer met wonderbaarlijke uitzichten over de channel en een waterpool waar dagelijks olifanten komen drinken. De tenten zijn ontworpen om alle comfort en persoonlijkheid van elke gast te kunnen garanderen, terwijl tegelijkertijd de sfeer van een tentenkamp in Afrika wordt geboden. De hoofdlounge, pub en eetkamer kijken ook uit op de waterpool en u kunt er onder de sterrenhemel genieten van het diner. Ook is er een klein zwembad om het stof van de safari aan het eind van de dag af te spoelen.
Het reservaat ligt aan de grens van het Chobe National Park, maar de activiteiten zijn hier niet gelimiteerd aan de regels en voorschriften van Chobe. Daarom kan Savuti Camp tochten met 4x4 voertuigen, nachtritten en wandelingen organiseren. Ook vindt u in dit gebied vele uitkijkposten, waar u ongestoord het wild kunt bekijken.

Accommodatie: Savuti Camp AIC ***** incl. lokale drankjes
23,24 april Savuti - Okavango Delta
Per charter vliegt u naar uw accommodatie in de Okavango Delta.

De Okavango is de enige binnenlandse delta in de wereld. Oeroude bossen en open savanne wisselen de verborgen lagunes, kronkelende kanalen en grotere watervlaktes af, waardoor een natuurlijke omgeving gecreëerd wordt van ongeëvenaarde schoonheid en weelde. Hier voorzien de permanente wateren de droge Kalahari van water en ligt er en een oase temidden van de woestijn dat zijn watertoevoer haalt uit de regenval in Centraal Afrika zo’n 1000 km verderop.

De Delta vormt een uitgestrekte waaier met diverse toeristenlodges en kampen op de eilanden. Vanwege Okavango’s buitengewone diversiteit is het een bestemming van topklasse voor alle natuurliefhebbers. De moerasbevolking bestaat uit nijlpaarden, krokodillen, slangen, schildpadden, hagedissen, vissen en talloze insectensoorten. Zeldzame antilopen in de Delta zijn de lechwes en sitatoenga. Andere waterliefhebbers zijn de olifant, waterbok, buffel en knobbelzwijn. Op de drogere stukken worden giraf, zebra en antilopen als gnoe, kudu, hartenbeest en impala aangetroffen. Ook de grote jagers (leeuw, hyena, wilde hond, luipaard en cheeta) zijn aanwezig.

De Delta is een paradijs voor vogelaars. In het gebied leven meer den 400 vogelsoorten, waaronder de Pel’s visuil, Afrikaanse zeearend, karmijnrode bijeneters, ijsvogels en reigers.

U kunt de Delta vanuit een open safari-jeep verkennen. Maar een bijzondere manier om de Delta te verkennen is door geluidloos over de rustige waterwegen langs de waterlelies en onder de kobaltblauwe hemel te glijden in een traditionele mokoro, een uitgeholde boomstam. De stilte wordt alleen onderbroken door het zachte geklater van de polers of het gevecht van kleine dieren in het papyrusriet.

Duba Plains is een van de meest afgelegen camps in de Okavango voor de meest intieme en persoonlijke ervaring. Zes grote tentenkamers bieden accommodatie aan maximaal twaalf personen. Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Elke tent heeft een veranda waarvan u uitkijkt over de vlaktes. De eetruimte en de pub liggen op een verhoging onder grote rivierbomen. Ook is er een klein zwembad.

Deze particuliere concessie staat bekend om zijn hoge concentratie leeuwen en de grote kuddes buffalo’s. Daarnaast bevolken red lechwes de vlaktes, voeden de olifanten zich op het eiland, liggen nijlpaarden rustig in het water en zijn er luipaarden te vinden in de dichtere bossen. Het kamp is gebouwd op een eiland met vele ebony en vijgenbomen en wordt omgeven door vlaktes die afhankelijk van het seizoen onder water staan. Vanwege de aanwezigheid van droge vlaktes, watervlaktes en moerassen biedt het kamp een veelheid aan activiteiten: safari’s in open 4x4 jeeps, mokorotochten, wandelsafari’s en nachtsafari’s.

Accommodatie: Duba Plains AIC *****25 april Okavango Delta - Maun - Johannesburg - Amsterdam
U vliegt per charter naar Maun voor uw vlucht via Johannesburg terug naar Nederland.


26 april Amsterdam
Aan het einde van de ochtend arriveert u weer in Amsterdam. Het einde van een fantastische reis!


deerik Positie 31 (56718 p.) Lid sinds 29-02-2008 Foto's en tips: 1459 Blogs: 8 Fans: 133
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Namibië voor jong en oud!
8 5
Gepost op 30 november
Namibië
Met kinderen naar de San
5 6
Gepost op 29 november
Zuid-Afrika Kalahari woestijn
Tour of Duty
6 11
Gepost op 31 oktober
Antarctica Antarctica schiereiland en Weddell zee

Reacties bij deze blog

reneerwich

Door: reneerwich • Geplaatst op

Ja Erik, dit zijn de reizen natuurlijk. Wij waren in Chitabe, Little Vumbura en Duma Tau.
Geweldig om over de delta te vliegen ,niet. En heb je nog gevaren in de mokoro?

Het is jammer dat Botswana zo gruwelijk duur is anders konden we wat vaker.

groetjes René

Annemieke50

Door: Annemieke50 • Geplaatst op

Lijkt me een schitterende reis!
Zal voor jullie wel een belevenis worden hoor, gaaf dat je daar gaat trouwen!
Ben wel benieuwd of jullie in vol ornaat of in safarilook gaan, maar dat zien we achteraf wel!
Wil nog wel wat extra info, maar stuur je wel een berichtje!

ingrover

Door: ingrover • Geplaatst op

Geweldig Erik,doe maar luxe hoor,je hebt groot gelijk!
Gave reis en leuk dat je daar gaat trouwen.

gr.Ingrid

dreamer666

Door: dreamer666 • Geplaatst op

We hebben heel hard getwijfeld tussen Namibië en Zambia-Botswana. Nu is het dus Namibië maar onze volgende reis naar Afrika gaat naar Zambia-Botswana.(2010-2011??)
Uw toekomstig vrouwtje (en jij natuurlijk) gaan een schitterende reis tegemoet !!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.