Maun reisblogs

Maun en de Okavango Delta

deanbanffer was er (tot 23 mei 2012) Gepost op 24 mei 122 reacties


Dag 16, Zondag 20 mei
Vandaag op weg naar Gweta om te gaan overnachten in Planet Baobab.
Een rit van zo’n 400km over verharde weg. Even een stop gemaakt in Nata en daar kipburger bij de locale ‘KFC’ gegeten, best lekker hoor.
Eenmaal aangekomen rond 14.30 ingecheckt in onze traditionele hut gebouwd in de stijl van Bakalanga / lemen hutten in een gebied waar 17 gigantische Baobab bomen staan. Hier hebben we de middag gerelaxt bij het zwembad.

Dag 17, Maandag 21 mei
Wat hebben we het weer koud gehad in Planet Baobab, brrr. Samen zelfs in een 1-persoonsbedje gelegen om op te warmen. Na het opstaan wat ontbeten en weer verder op pad naar Maun, de ingang van de Okavango Delta.
Na aankomst wilden we meteen een dagtocht regelen naar Moremi Game Reserve in de delta, maar via Audi Camp was dit niet te betalen, lees 340 euro p.p.!!! Wij naar de back-packers lodge om de hoek en hier konden we het regelen voor nog minder dan de helft! Wij dus een tour geboekt met een 4x4 en gids, vertrek 06.00 richting de delta.
Daarna zijn we even in Maun centrum bij de Wimpy gaan eten en internetten. We wilden nog graag met een klein bootje de delta in en dat kun je hier op verschillende manieren doen, met een mokoro (uitgeholde boomstam) maar daarvan hadden we gehoord dat je makkelijk misselijk wordt en de nijlpaarden vinden die bootjes ook niet zo leuk. Een andere optie was een klein motorbootje en vanuit onze buur accommodatie gingen ze toch naar Buffalo hek, dat is aan de grens van Moremi reserve in de Okavango. Die vertrokken toen we belden na 15 minuten, dus hop weer snel daarheen om een idee te krijgen van de delta. Tijdens de vaart verschillende Botswaanse mensen gezien in de traditionele mokoro bootjes, een bijzondere kleine kikker (is slechts een centimeter groot!) en veel vogels. In het bootje zat nog een ander Nederlands stel uit Heerhugowaard waar we na het tochtje nog een lekker drankje mee hebben gedronken. In het donker weer terug naar Audi Camp, buiten douchen en hapje eten.

Dag 18, Dinsdag 22 mei
Vandaag vroeg uit de veren, namelijk om 05.15.…. Wederom sliepen we in een tent, zo’n soort grote legertent op een hoge vlonder. We hadden het dus best weer koud ondanks een laken, dekbed en deken. Helemaal daarna toen we een op een open safari truck stapten met de wind van voren en 60km per uur rijden. We hadden al 6 lagen kleding aan en een jas en daarover heen nog een poncho en het nog koud hebben. Dat verwacht je dus echt niet in Afrika!
Na 2 uur rijden gingen we de eerste gate door en we hadden al vrij snel geluk met het zien van de eerste dieren. Zelfs zo veel geluk dat we de met uitsterven bedreigde wilde hond zagen, ze waren met 11 in totaal en hadden net gejaagd!!
Onze gids had deze dieren al niet meer gezien sinds vorig jaar december.
Vervolgens aangekomen bij de gate van Moremi hebben we ontbeten, nou ja, dat wil dan zeggen, thee uit de thermoskan, Rusks (= hard brood wat je in je thee kan dopen om te eten), muesli met lauwe melk, dus dat werd muesli uit het handje. Hierna snel weer verder om al het moois te aanschouwen. Al snel kwamen we op een spoor van leeuwen met welpen, maar helaas liep dit spoor dood, waren waarschijnlijk al van een paar uur eerder. Ondertussen voldoende Impala’s, “Pumba’s” , Olifanten en heel veel giraffen gezien. In Moremi kun je met je eigen auto rijden, maar dit moet dan wel een goede 4x4 zijn, want de wegen zijn echt zwaar Bumpy en we stuiterden af en toe echt door de truck heen. Het was dan ook best een lange dag met veel mooie natuur en dieren, maar we waren blij toen we even de benen konden strekken voor een lunch in de wildernis. Onze gids checkte eerst nog even de bomen of er geen luipaarden in zaten en toen werd alles klaargemaakt voor een lekkere lunch midden in het park. Na een hele dag in dit mooie gebied te zijn geweest hadden we helaas geen grote katachtige gezien, niet het gewenste Luipaard, maar we waren blij met de unieke ervaring van de Wilde Hond en al het andere. We hebben nog wel deze dag even officieel uitgeroepen tot Nationale Giraffendag, want deze kwamen we echt werkelijk overal in het park tegen. Weer bij de gate aangekomen om het park te verlaten, bleek dat de radiator van de truck een beetje oververhit was, waardoor er flink wat water op gegooid moest worden om af te koelen. Ondertussen stonden we zelf op het pad te wachten toen een grote Toyota Hilux kwam aangereden. Wat bleek nu, zaten hier het Nederlandse stel (Fabian en Anneriken uit Eindhoven) welke we al eerder hadden ontmoet in Etosha park in Namibie. Dat was dus wel heel toevallig! Eventjes bijgekletst en zij zaten ook in Maun in een mooie lodge dus ze nodigden ons uit om die avond gezellig een hapje te gaan eten. Na een stukje weer te hebben gereden stonden Fabian en Anneriken midden op de weg stil volop te seinen naar ons, je raad het nooit, er stond een luipaard verderop op de weg!!!!!!!!!! Uit de truck gesprongen, wat natuurlijk echt gekkenwerk is, maar Fabian stond al op de weg met zijn camera en Anouk er ook achteraan natuurlijk. Hij was wel vrij ver weg, maar we hebben een luipaard gezienJ. Dit was iets wat we totaal niet meer hadden verwacht, zo zie je maar weer. En we hebben dus nu de gehele BIG FIVE gespot!

deanbanffer Positie 30013 (0 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 108 Blogs: 37 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Onze tent in Audi Camp
blogfoto nr. 2
Mokoro in de Okavango Delta
blogfoto nr. 3
Mama Giraffe en baby
blogfoto nr. 4
YES, ons eerste luipaard gespot!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laatste dagen van de vakantie
4 3
Gepost op 25 mei
Namibië Windhoek
Victoria Falls
4 4
Gepost op 23 mei
Zimbabwe
Chobe National Park in Botswana
4 7
Gepost op 21 mei
Botswana Chobe NP

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hi,
Echt gaaf zeg dat jullie the big 5 hebben gezien in hun eigen omgeving.. Super!

Groetjes,
Eli

Door: • Geplaatst op

OMG!!! Gewoon een luipaard gezien! Wat bijzonder zeg dat vergeten jullie nooit meer.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.