Mono

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bootsman

Mono,
Benin


Grand Popo is een ideale plek om tijdens of na een rondreis door Benin een aantal dagen te verblijven voor een strandvakantie.
De dorpskern ligt langs de RNIE1, daar stopt ook de taxi brousse. Vandaar kun je je per zémidjan (brom- of motortaxi) naar éen van de hotelletjes langs de kust laten brengen.
Als je van reggae, een beetje hippie-achtige sfeer houdt en niet al teveel luxe eist, dan zijn de eenvoudige appartementjes (lees hutjes) bij de Lion Bar een aanrader. Ze serveren er heerlijke cocktails met vers sap en cocoswater en ook voor een eenvoudige maaltijd kun je er terecht; wel vooraf melden ivm de inkopen..
Wil je het luxer, dan kies je voor de Auberge de Grand Popo aan het eind van de officiele kustweg.
Je kunt daar overigens - als éen van de weinige plaatsen in West Afrika- ook kamperen, vrijwel direct aan het strand en dan gebruik maken van alle faciliteiten van het hotel, incl het zwembad.Een simpel iglotentje is bij de standplaats inbegrepen.

Voorbij de Auberge vervolgt de weg zich als een spoor in het zand naar het dorpje Gbècon aan de rivier de Mono en nog verder de Lagune de Grand Popo.
Aan de andere kant van de rivier ligt Hêvê, nog heel traditioneel, maar je vindt daar ook restanten van koloniale Portugese gebouwen; een bezoekje zeker waard.
Je komt er met een kleine piroque van éen van de plaatselijke vissers, die je als bijverdienste graag overzetten.

Bekijk ook