Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Koninklijk onthaal

Kustgebied,
Benin


Het grote voodoofestival vindt plaats op 10 januari in de plaats Ouidah. Dit festival is erg groot en er komen veel toeristen op af. Als toerist kan je een fotopas kopen voor 15.000 CFA (ongeveer € 23,-). Je kan dan ongehinderd over het festivalterrein lopen en overal fotograferen. De kans dat je een foto neemt zonder toerist er op is klein te noemen.
Een dag eerder (9 januari) beginnen de feestelijkheden rond voodoo al in de plaats Allada. Dit festival is veel kleiner, gemoedelijker en trekt veel minder toeristen. Ook doet er niemand moeilijk over fotograferen. Je wordt wel verondersteld een kleine vrijwillige bijdrage te betalen aan de secretaris van de koning van Allada.
Op een gegeven moment tijdens het festival komt de koning van Allada met ega binnen en die tronen op een mooie bank. Ook zijn er vele andere koningen, prinsen en chiefs aanwezig. De man op de foto is één van hen en viel op door zijn uitbundige uitdossing en gedrag. Hij en zijn gevolg gaven een hele show weg waarbij ze de koning van alles aan boden en ze werden door hem koninklijk onthaald.