Angola

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Angola image

Ontmoeting met Angolese Himbas

Angola
Afrika
TravelManiacs

Ontmoeting met Angolese Himbas

Op onze overnachtingsplek ontmoeten we de Nederlander Marc en zijn Braziliaanse vrouw Rosana opnieuw; na de kennismaking in Kameroen besloten we contact te houden en nu lukt het om een stuk samen te reizen. Zij zijn al langer op pad met een Frans stel en wij sluiten aan.

Avontuurlijke route
De hoofdweg laten we achter ons; de woestijn lonkt. Rotsige heuvels trekken aan me voorbij, waarna het pad langs een canyon loopt en ons verder het droge heuvellandschap in leidt. Ik krijg de kust in beeld, maar dat is niet de bedoeling. De juiste weg loopt van de kust af. Diverse paden die we proberen, eindigen in het niets. Jeroen en ik proberen in het enige gehucht wat er is de juiste weg te vragen -wat niet meevalt in het Portugees- en we denken te weten welke route we moeten nemen. Het zandpad is omlijnd met rood geverfde stenen. Dat betekent dat de weg veilig is, maar in het gebied eromheen nog mijnen kunnen liggen. Het weggetje kronkelt uiteen in verschillende paadjes, waardoor we al gauw het spoor bijster zijn. Met behulp van de GPS houden we de juiste richting aan.
Diep zand leidt ons door een prachtig uitgesleten kloof en een met keien gevulde, droge rivierbedding. Soms rijden wij vooruit om te bekijken of de andere twee wagens (die zijn toch een stuk groter) ook verder kunnen en soms gaan de mannen te voet op onderzoek uit. Een avontuurlijke route die abrupt ten einde komt door dichte begroeiing met akelige doorns waar we helaas met geen mogelijkheid doorheen kunnen. Maar het is geen straf om dit prachtige stuk terug te rijden, op zoek naar een andere route. Lees het hele verhaal >

Foto's

95459.jpg
95459.jpg
TravelManiacs
60d81.jpg
60d81.jpg
TravelManiacs