Peru Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Films op 3000 meter hoogte

Gepubliceerd: 01 aug 2008
0

Het Inkafest Mountain Filmfestival barst eind deze maand weer los! Op 3000 meter hoogte aan de voet van de Cordilla Blanca keten in Huaraz, kun je genieten van alles wat met films te maken heeft en meer.

Heb je nog een plekje vrij in je agenda, dan is dit absoluut een aanrader! De vierde editie van het festival staat in het teken van ecologie. Documentaires, conferenties en sprekers gaan over het belang van behoud van de bergen, klimaatveranderingen en de natuur. Organisator van het Inkafest filmfestival is Mountain & Culture, een non-profit natuurorganisatie.

Meer dan films
Waar kun je nou beter een festival met ecologiethema organiseren dan in de Andes? Tussen de meren en besneeuwde bergtoppen van de Andes krijg je meer op je bordje dan alleen films. Aan actie wordt ook volop aandacht besteed. Je kunt meedoen aan workshops mountainbiken, raften, klimmen en paragliden.

Peruaanse Oscaruitreiking
Omdat Inkafest niet voor niets een filmfestival wordt genoemd, is er zelfs een Peruaanse versie van de Oscaruitreiking. Tijdens The night of the award wordt de prijs voor beste film uitgereikt. Alsof het allemaal nog niet genoeg is worden ook filmworkshops gegeven.

Populaire locatie
Het festival vindt plaats van 20 t/m 23 augustus in het bergstadje Huaraz in het noordwesten van Peru. De locatie is vooral bij bergbeklimmers erg populair. Huaraz is goed te bereiken en heeft veel hotels en lodges waar je kunt overnachten. Meer informatie over het festival vind je op www.inkafest.com.

Goedkoop een ticket naar Peru boeken? Columbus zet de beste prijzen voor je op een rij. Boek direct, klik hier!
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Peru artikelen
Reisnieuws
Niet welkom. 7 plekken die toeristen he-le-maal zat zijn

20 feb 2017, Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge regels in het leven en staan nog maar een maximum aantal bezoekers toe. Op deze zeven plaatsen zien ...

0
Reisnieuws
Vermijd deze plekken. Ga voor het Columbus-alternatief!

09 feb 2017, Ben je die massa’s toeristen in Venetië of Barcelona ook helemaal zat? Treur niet, want voor enkele van de meest toeristische bestemmingen selecteerden wij van de redactie Columbus-waardige alternatieven.

2
Reisnieuws
Nieuwe trend: zandskiën in Peru

02 jan 2017, Is skiën helemaal jouw ding maar vind je de pistes in de Alpen te druk of de temperatuur te koud? Ga zandskiën, zoals hier in de woestijnduinen van Peru! Gewoon, lekker in je korte broek en T-shirt. Wij verwachten deze trend de komende tijd vake...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.