Huaraz

Huaraz is zowel de hoofdstad van de Huarazaanse regio Ancash in de Cordillera Blanca als die van de gelijknamige provincie Huaraz. De stad is voor alpinisten een goede uitvalsbasis voor een expeditie naar de zesduizenders in de Cordillera Blanca. Bezienswaardig is de kerk in het centrum van Huaraz.

Informatie over Huaraz

Beste foto's & tips van Huaraz

'260094' door pucksanders '260094' door pucksanders

PeruHuaraz

PeruHuaraz

Klederdracht in de...

pucksanders

In de Andes is de traditionele klederdracht nog het meest bewaard gebleven. In Huaraz, de bekendste plaats van de Cordillera Blanca, zijn de jongeren al Westers gekleed. In de dorpen in de omgeving zie je nog vrouwen en mannen traditioneel gekleed. De bolrok van de vrouw schijnt af te stammen van de rokken van Spaanse vrouwen uit de 19e eeuw.

'260114' door pucksanders '260114' door pucksanders

PeruHuaraz

PeruHuaraz

Avondstemming in...Vi

pucksanders

'sAvonds in Vicos kun je de meest spectaculaire zonsondergangen en avondglooien zien, omdat je zo hoog zit en er geen luchtvervuiling is. Wij waren er via tourismcenter 'Respons' opgezet door een Nederlandse jongeman. www.respons.org travel@respons.org .

'543064' door SaarAnna '543064' door SaarAnna

PeruHuaraz

PeruHuaraz

Het uitzicht op...Hua

SaarAnna

outdoor scenes: een trekking geboekt naar Hualcan mountain bij Peruvian Classic Adventures. Het enige bureau in Peru die deze trekking aanbiedt en maar 50 mensen elk jaar zien deze berg van dichtbij en beklimmen de top. Wij waren er een van! Deze foto is het startpunt van de trekking. Adembenemend mooi, maar ook een flinke uitdaging die voor je opdoemt...een echte aanrader!

Laat kaart zien