Alaska

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Just Before Touch-Down

Alaska,
Verenigde Staten


Mijn dank gaat weer uit naar alle mensen die hebben gereageerd op en mooie woorden hebben geschreven bij mijn vorige foto's.

Vandaag geen verre reis. We blijven in Alaska, maar verplaatsen ons van Brooks Camp in Katmai National Park naar Homer, of beter gezegd de Homer Spit, een landtong die vanuit Homer een paar kilometer de Katchemak Bay in loopt.
Staand op het kiezelstrand van de baai heb ik deze Amerikaanse Zeearend, die ook wel witkop zeearend genoemd word, (Bald Eagle-Haliaeetus leucocephalus) kunnen fotograferen terwijl hij/zij net bezig was te landen op een boomstronk.
Tot voor enkele jaren vlogen er daar iedere winter enkele honderden van deze majestueuze vogels in de omgeving van de Kachemak Bay, maar ze hebben tegenwoordig andere bestemmingen gezocht.
Deze soort is net zoals de meeste arenden een zeer grote soort met een vleugelspanwijdte tot wel 2.30 meter en een lichaamsgewicht, de vrouwtjes, tot 7 kilo. De mannetjes zijn net zoals bij de meeste roofvogelsoorten een stuk kleiner.
De vrouw is dan ook altijd duidelijk de baas in het arenden huis :-)

Groet en een prettige avond gewenst,

Harry