Ottawa

Ottawa is de hoofdstad van Ottawa. De stad ligt aan de gelijknamige rivier, die de grens vormt tussen de provincies Ontario en Quebec. Ottawa is een stad waar een mix van cultuur, geschiedenis en natuur tot één verweven worden. Bezienswaardig zijn Parliament Hill, de National Gallery of Ottawa, het Rideau Canal en het Château Laurier.

Informatie over Ottawa

Beste foto's & tips van Ottawa

'304934' door PaulHoo '304934' door PaulHoo

CanadaOttawa

CanadaOttawa

Algonquin Provincial.

PaulHoo

Eerder vanmiddag plaatste ik een tip voor het Algonquin Provincial Park dat zo'n 200km ten noord-oosten van Toronto ligt. Een deel van het park bestaat uit moeras. Nadat de ochtend bewolkt was begonnen, dreigde op het moment van deze foto de zon licht door te breken. Het park is absoluut het bezoeken waard. De kans op het zien van bijzondere vogels, moose (soort eland), een bever, vos of wolf is zeker aanwezig.

'309800' door PaulHoo '309800' door PaulHoo

CanadaOttawa

CanadaOttawa

Koetsier en paard

PaulHoo

In Ottawa konden toeristen zich laten rondrijden in koetsen. Deze vrouwelijke koetsier draagt een mooi hoedje maar het hoofddeksel van het paard is misschien nog wel fraaier.

'308840' door PaulHoo '308840' door PaulHoo

CanadaOttawa

CanadaOttawa

Kasteel

PaulHoo

Ik weet nog wel dat dit in Ottawa was waar ik in 2006 was maar niet meer de exacte locatie en betekenis van dit kasteelachtige gebouw. Ik vind de architectuur wel bijzonder hier en de groene daken en deze kleur stenen kom je bij wel gebouwen in deze stad tegen.

Laat kaart zien