Waarom Oost-Canada op je bucketlist thuishoort image

Waarom Oost-Canada op je bucketlist thuishoort

50 tinten groen, tientallen nationale parken die vele malen groter zijn dan heel Nederland en wildlife waar je ú tegen zegt. Maar ook hippe steden met een mondaine Franse touch en een smeltkroes van culturen. Oost-Canada heeft het allemaal. Ga er het avontuur aan met TUI en discover your smile.


Wil je alles zien wat Oost-Canada te bieden heeft? Ontdek het met TUI! (Foto's: TUI)

1. Citytrippen in Toronto

Begin de reis in wereldstad Toronto. Bezoek een van de vele toonaangevende musea en laat je ’s avonds verrassen door wereldkeukens in wijken zoals Little Jamaica en Chinatown. Speciaal voor Columbus-lezers wordt er 1 dag een Hop On/Hop Off-bus beschikbaar gesteld; zo zul je niets missen. Klik hier.

2. Relaxen in Muskoka

De volgende dag rijd je door de uitgestrekte Muskok-regio, langs dichte bossen en charmante stadjes. Beleef het verleden en maak een ritje in de oude stoomtrein die hier nog rijdt. De dag sluit je af terwijl je de warmte op je gezicht voelt van de zondergang aan een van de prachtige meren. 

3. Hiken in Algonquin

Breng zeker een bezoek aan Algonquin Provincial Park, een prachtig natuurgebied met groene bossen, wilde rivieren en heldere meren. Zet de pas erin en loop een van de vele wandelroutes. Let onderweg goed op, want misschien spot je hier wel een eland of bever.

4. Bloemetjes buiten zetten in Ottawa

Op naar de hoofdstad Ottawa! Onderweg kom je langs de Gatineau River. Maak hier gerust een ontspannende fietstocht langs het water. De volgende ochtend is er tijd genoeg om de stad te verkennen. Een aanrader zijn de imposante parlementsgebouwen met hun gotische bouwstijl.

5. Helemaal wild gaan in Québec

’s Middags rijd je door naar het Mont Tremblant National Park. Paardrijden, mountainbiken, kanovaren of tennis? Hier kan het allemaal. Boek je deze reis in de herfst, dan maak je de wereldberoemde Indian Summer mee. De maple trees kleuren in alle tinten geel, rood en oranje.

6. Stappen in Montréal

De rit naar het bruisende Montréal is relatief kort. De stad is gelegen op een eiland. Niet te missen is Old Montréal, een interessante stadswijk met pittoreske gebouwen en fraaie kerken. Andere hoogtepunten zijn de vele hippe uitgaanswijken zoals The Plateau en Mile End.

7. Vallen voor Niagara Falls

Over de noordoever van Lake Ontario, langs de stad Toronto, gaat de tocht naar de Niagara Falls. Het indrukwekkende natuurspektakel op de grens van Canada en de Verenigde Staten is een echte must-see. Een boottocht naar de voet van de watervallen is inbegrepen.
 

Speciale aanbieding voor jou als Columbus-lezer:

16-daagse individuele rondreis See it all Oost-Canada, vanaf € 1699 (incl. vliegreis en huurauto). Nu met een Hop On/Hop Off-buspas voor Toronto cadeau.