Canada Artikelen & Blogs

Reisnieuws

'Voor 10 euro naar de VS'

Gepubliceerd: 15 jan 2010
0

Stel je voor dat een vliegticket naar de VS of Canada je niet meer zou kosten dan een gemiddeld treinkaartje hier in Nederland. Het lijkt gekheid, maar volgens Ryanair-topman Michael O'Leary kan het binnen enkele jaren werkelijkheid zijn.

De baas van Ryanair denkt dat de vliegwereld in een paar jaar op zijn kop kan staan. Volgens hem is het heel goed mogelijk dat er over een paar jaar grotere vliegtuigen zullen vliegen naar de Verenigde Staten en Canada, met een beperkt aantal business-stoelen. De goedkoopste stoelen op deze vluchten hoeven dan niet meer dan een tientje te kosten, aldus O'Leary. Hij vertelt er gemakshalve niet bij wat je je bij een dergelijke stoel moet voorstellen.

Moeilijkheden

De topman ziet een nieuwe Atlantische prijsvechter in het verschiet, die dit mogelijk moet maken. 'Het moet wel een partij zijn die meteen met een grote vloot van start gaat en niet met een enkel vliegtuigje', zo erkent O'Leary. Bovendien zal de maatschappij zowel naar 25-30 bestemmingen in Europa en evenveel bestemmingen in Noord-Amerika moeten vliegen. 'Dat is best lastig.'

Zelf opstarten

O'Leary ziet in zijn toekomstbeeld geen plek voor Ryanair. Maar hij sluit niet uit dat hij zelf over twee jaar, wanneer hij zijn functie bij Ryanair neerlegt, zelf een dergelijke luchtvaartmaatschappij opstart. 'Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging'.

Ongekende daling

Onder O'Leary's leiding zorgde prijsvechter Ryanair met spotgoedkope tickets voor een ongekende daling van de prijzen in de Europese luchtvaart.


Columbus staat op de Vakantiebeurs. Daarom deze week zondagsdiensten met iets minder nieuws en geen nieuwsbrief. Kun je toch niet zonder ons? Bezoek ons dan in de Utrechtse Jaarbeurs, Hal 2, stand D043!


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.


deel dit artikel met je vrienden:
Meer Canada artikelen
Interview
Fietsend op zoek naar het echte Amerika

24 okt 2016, Zes maanden. Ruim 10.000 kilometer. Op de fiets. Journalisten Lotte Stegeman en Peter Smolders waagden een fietstocht van Florida naar Alaska. Een behoorlijk zware onderneming. Maar ook een tocht vol hoogtepunten, prachtige landschappen en de mees...

0
Video
Wow! Zo dichtbij kwamen deze toeristen bij een walvis

23 okt 2016, Dolfijnen spotten, op safari of mee met een walvissenboot. Meestal mogen toeristen in zulke gevallen van geluk spreken als ze ook maar een glimp opvangen van een van deze dieren. Maar deze reizigers in Quebec overkwam toch wel iets heel bijzonders!

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

21 okt 2016, Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.