Canada Artikelen & Blogs

Reisnieuws

'Voor 10 euro naar de VS'

Gepubliceerd: 15 jan 2010
0

Stel je voor dat een vliegticket naar de VS of Canada je niet meer zou kosten dan een gemiddeld treinkaartje hier in Nederland. Het lijkt gekheid, maar volgens Ryanair-topman Michael O'Leary kan het binnen enkele jaren werkelijkheid zijn.

De baas van Ryanair denkt dat de vliegwereld in een paar jaar op zijn kop kan staan. Volgens hem is het heel goed mogelijk dat er over een paar jaar grotere vliegtuigen zullen vliegen naar de Verenigde Staten en Canada, met een beperkt aantal business-stoelen. De goedkoopste stoelen op deze vluchten hoeven dan niet meer dan een tientje te kosten, aldus O'Leary. Hij vertelt er gemakshalve niet bij wat je je bij een dergelijke stoel moet voorstellen.

Moeilijkheden

De topman ziet een nieuwe Atlantische prijsvechter in het verschiet, die dit mogelijk moet maken. 'Het moet wel een partij zijn die meteen met een grote vloot van start gaat en niet met een enkel vliegtuigje', zo erkent O'Leary. Bovendien zal de maatschappij zowel naar 25-30 bestemmingen in Europa en evenveel bestemmingen in Noord-Amerika moeten vliegen. 'Dat is best lastig.'

Zelf opstarten

O'Leary ziet in zijn toekomstbeeld geen plek voor Ryanair. Maar hij sluit niet uit dat hij zelf over twee jaar, wanneer hij zijn functie bij Ryanair neerlegt, zelf een dergelijke luchtvaartmaatschappij opstart. 'Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging'.

Ongekende daling

Onder O'Leary's leiding zorgde prijsvechter Ryanair met spotgoedkope tickets voor een ongekende daling van de prijzen in de Europese luchtvaart.


Columbus staat op de Vakantiebeurs. Daarom deze week zondagsdiensten met iets minder nieuws en geen nieuwsbrief. Kun je toch niet zonder ons? Bezoek ons dan in de Utrechtse Jaarbeurs, Hal 2, stand D043!


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.


deel dit artikel met je vrienden:
Meer Canada artikelen
Video
Zijn deze lichtzuilen mooier dan het noorderlicht?

19 feb 2017, Deze atmosferische lichtshow is nog veel zeldzamer dan het noorderlicht. Het mooie: je hoeft er de stad niet eens voor uit!

0
Reisnieuws
Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1
Reisnieuws
Droom weg bij deze felblauwe meren en baaien

02 feb 2017, Wat is het toch aan de kleur blauw in water, van azuur tot donker, dat ons reizigers zo aantrekt? Is het de associatie met verre oorden? In dat geval weten wij zeker dat deze zes meren en baaien je in vervoering zullen brengen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.