Oostenrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Tiroler hotel weigert joden

Gepubliceerd: 14 mei 2009
2

Het Tiroolse hotel Haus Sonnenhof in de Oostenrijkse plaats Serfaus heeft voor veel vragen en opmerkingen gezorgd, nadat de eigenaar heeft laten weten geen Joodse gasten te willen ontvangen.

De hoteleigenaar gaf als reden dat hij in het verleden slechte ervaringen heeft gehad met Joodse logees. Hij weigerde een Joods gezin uit Wenen, bestaande uit zeven personen, terwijl er nog een kamer beschikbaar was. Via een e-mail liet hij de familie weten wat zijn reden was.

Slechte reputatie
Serfaus is de afgelopen jaren populair geworden bij Joodse gasten. Diverse hotels spelen daar op in door onder meer koosjere maaltijden aan te bieden. Het nieuws over de geweigerde Joden kan mensen afschrikken waardoor hotels last kunnen krijgen van mogelijke gevolgen. Hoteleigenaren vrezen dat alle inspanningen van de afgelopen jaren voor niets zijn geweest. De familie liet weten dat zij niets meer met de regio Tirol te maken willen hebben. Zij brachten hun vakantie elders door.

Foto door jacques_plouvier.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Oostenrijk artikelen
Promotie
Terug naar de natuur in Oostenrijk

01 mrt 2016, We worden geleid door onze agenda en de digitale wereld is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar zo verliezen we wel iets heel waardevols: momenten die echt alleen van onszelf zijn. Pas als je die momenten weer terugvindt, realiseer je je wa...

0
Voordeel
Door: Emily Gohres
De 50 beste voordeeltips van 2015

21 dec 2015, We hebben het afgelopen jaar veel artikelen geschreven over hoe je zo voordelig mogelijk kunt reizen. Nu het einde van het jaar in zicht is, brengen we je een overzicht van al onze super handige voordeeltips uit 2015. Doe er je voordeel mee in 2016.

1
Reportage
De mooiste wandeltocht van Oostenrijk

18 dec 2015, In Oostenrijk vereren ze hem als een koning. Wie het rijk van de Großglockner betreedt, staat op heilige grond. En wie even iets verder loopt dan de massa, heeft er het rijk alleen.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Webmaster Saphira

Door: Webmaster Saphira • Geplaatst op

In dit geval gaat het om een gezin uit Wenen, en gaat de vergelijking met Israëlische toeristen dus niet helemaal op.

nadco

Door: nadco • Geplaatst op

Dit heeft niets te maken met het feit dat zij Joden zijn maar met het feit dat Israelische toeristen zich heel vaak slecht gedragen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.