Tiroler hotel weigert joden image
Happynessie

Tiroler hotel weigert joden

Het Tiroolse hotel Haus Sonnenhof in de Oostenrijkse plaats Serfaus heeft voor veel vragen en opmerkingen gezorgd, nadat de eigenaar heeft laten weten geen Joodse gasten te willen ontvangen.

De hoteleigenaar gaf als reden dat hij in het verleden slechte ervaringen heeft gehad met Joodse logees. Hij weigerde een Joods gezin uit Wenen, bestaande uit zeven personen, terwijl er nog een kamer beschikbaar was. Via een e-mail liet hij de familie weten wat zijn reden was.

Slechte reputatie
Serfaus is de afgelopen jaren populair geworden bij Joodse gasten. Diverse hotels spelen daar op in door onder meer koosjere maaltijden aan te bieden. Het nieuws over de geweigerde Joden kan mensen afschrikken waardoor hotels last kunnen krijgen van mogelijke gevolgen. Hoteleigenaren vrezen dat alle inspanningen van de afgelopen jaren voor niets zijn geweest. De familie liet weten dat zij niets meer met de regio Tirol te maken willen hebben. Zij brachten hun vakantie elders door.

Foto door jacques_plouvier.reisreporter.nl

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Tiroler hotel weigert joden"

 • profile image comment
  Door Nadco• geplaatst op 14 May 2009 | 07:55:32

  Dit heeft niets te maken met het feit dat zij Joden zijn maar met het feit dat Israelische toeristen zich heel vaak slecht gedragen!

  Bericht aangepast op 20:39:49
 • profile image comment
  Door Saphira• geplaatst op 14 May 2009 | 12:01:44

  In dit geval gaat het om een gezin uit Wenen, en gaat de vergelijking met Israëlische toeristen dus niet helemaal op.

  Bericht aangepast op 15:06:06