Noord Brabant

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dickensnight in Brandevoort

Noord Brabant,
Nederland


Er zijn meer en meer bekende Dickensfestivals in Nederland. Maar [url="http://www.dickensnight.nl/" target="_blank"]Dickensnight[/url] in de wijk Brandevoort in Helmond is tamelijk onbekend.
Ten onrechte! Ik ben natuurlijk bevooroordeeld, maar ik denk dat het een van de mooiste van Nederland is. Dat heeft alles te maken met de bijzondere en stijlvolle architectuur van de wijk, met zijn grachtenpanden en Victoriaanse gietijzeren markthal.

Aan dit evenement werken 12 koren en muziekgezelschappen mee, die op verschillende plaatsen in passende kledij hun repertoire laten horen. Er loopt een ganzenhoedster met ca. 10 ganzen rond, je kunt een roofvogelshow meemaken en heerlijk marshmellows roosteren boven een knappend vuurtje.
Voor de kinderen is er een tent met activiteiten en een Oud Hollandse carrousel en zweefmolen. Met 83 kramen is er voor volwassenen ook genoeg gelegenheid om wat kerstinkopen te doen.

Natuurlijk loopt Scrooge ook rond. Deze rol wordt gespeeld door Jos Ritzerfeld die ook in de musical Scrooge de hoofdrol vertolkt.

Eigenlijk is het meer een Dickens day and night evenement. De pret begint [b]12 december [/b]al om [b]14.00 en duurt tot 20.00 uur.[/b]Mocht je niet bekend zijn met het prachtige 'Brabants Dorp Brandevoort', kom dan met de trein en loop in enkele meters zo vanuit het in stijl gebouwde station naar de Dickensmarkt.