Nederland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nederlander verkoopt Noordpool

Gepubliceerd: 13 dec 2007
1

Nederlander Harald van Reenen heeft als eerste burger ter wereld de Noordpool geclaimd. Hij strijdt om het bezit tegen grootmachten als Rusland en de VS. Aan mensen die geloven dat híj het niemansland in handen krijgt, verkoopt hij alvast kleine stukjes Noordpool voor 15 euro per deeltje.

Sinds bekend werd dat de Noordpool niet alleen smelt, maar dat hierdoor bovendien de gigantische olie-, gas- en metaalreserves onder het ijs bereikbaar worden, is een ‘oorlog’ om de Noordpool ontstoken. Rusland, de Verenigde Staten, Denemarken, Canada en Noorwegen hebben hun claim op het niemandsland (het behoort tenslotte nog niemand toe) reeds ingediend. Maar het feit dat dit hele naties zijn, schrikt de 43-jarige Harald uit Amerongen niet af. Hij heeft nu zijn eigen claim op de Noordpool ingediend en deze vast laten leggen bij de Amerikaanse Library of Congress in Washington DC.

Nu zou je je af kunnen vragen: ‘Wat moet een burger met zo’n smeltende ijskap? Is hij van plan eigenhandig de ijsberen te redden?’ Was het maar waar. Van Reenen heeft grote dollartekens in zijn ogen, wat nog duidelijker wordt als je zijn website Giantclaim bezoekt. Want zijn claim is nog niet ingewilligd (en de kans dat hij de Noordpool krijgt is nihil) of hij verkoopt al ‘stukjes Noordpool’ voor vijftien euro per certificaat. ‘Een mooi en origineel cadeau voor je geliefde’, stelt van Reenen. Een originele manier ook om je eigen zakken te vullen, meneer van Reenen? Want wat gebeurt er met onze euro’s als het feest niet doorgaat? Die smelten als sneeuw voor de zon?

Wat vind jij? Is Van Reenen een slimme investeerder of een zakkenklopper? Heb jij interesse in een stukje Noordpool, of zou je liever een ander (minder koud?) plekje op de wereld aanschaffen? Reageer!
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederland artikelen
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Interview
Alexander Brouwer: 'In de Alpen is beachvolleybal een heel grote sport!'

29 jan 2017, Beachvolleyballer Alexander Brouwer en teamgenoot Robert Meeuwsen sleepten brons in de wacht op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het kan erger, beachvolleyballen op de Copacabana. Maar er zijn meer unieke en onverwachte 'stranden' om te vol...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1

Reacties van bezoekers Reageer

arjensil

Door: arjensil • Geplaatst op

gewoon weer een inhalige westerling die over de ruggen van goedgelovige idioten die daar intrappen rijk wil worden.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.