Duitsland bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Duitsland is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Duitsland zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Duitsland, kun je zien waar je het best in Duitsland naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Duitsland als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Thüringen

Thüringen is een deelstaat in Duitsland waar je de meeste historische steden op slechts korte afstand van elkaar vindt, zoals Erfurt, de stad die ook het Rome van Thüringen wordt genoemd of Weimar met maarliefst 16 UNESCO Werelderfgoederen.

Ruhrgebied

Deze Duitse regio groeide in de industriële revolutie uit tot een van de grootste industriegebieden van Europa. Onze Rotterdamse haven is onder andere zo uit de kluiten gewassen doordat het Ruhrgebied het achterland vormt. De afgelopen decennia onderging het gebied wel een hele metamorfose, de zware industrie heeft plaats gemaakt voor moderne en minder vervuilende bedrijven. Ook door veel groen en dergelijke te plaatsen werd het Ruhrgebied steeds leefbaarder. Nu is het er zo dichtbevolkt dat je het openbaar vervoer bijna niet beter kan.

Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een dicht bebost gebied in het zuidwesten van Duitsland, dat zich goed leent voor bergsportmogelijkheden. Het woud werd wereldwijd bekend door de sprookjes van de gebroeders Grimm. De streek is typisch Duits en de naam zegt veel over het gebied, zestig procent is bedekt met donkere en mysterieuze bossen. Je ziet er donkere sparren- en dennenbomen, heldere stroompjes, watervallen, houten boerderijen en uitbundige klederdracht. Het hoogste punt ligt op 1493 meter, de top van de Feldberg. In de winter zijn er wintersportmogelijkheden in het gebied, aan de grens met Frankrijk.

Trier

Deze Moezel stroomt voor meer dan de helft in Frankrijk, toch is nog 245 kilometer Duits eigendom. In deze streek zie je vooral veel historische dorpjes en steden. Met langs de oevers wijnboerderijen, historische wijnpers en archeologische vondsten. Ook de stad Trier ligt hier, de oudste stad in Duitsland.

Eifel

In het Eifel gebied zijn de meeste steden nog niet overladen met toeristen. Er is natuur, cultuur en er zijn ondanks de relatieve rust wel veel toeristische voorzieningen. Hellenthal is hier een van, een groot wildpark gelegen in de bossen met roofvogels. Ook vind je in de Eifel het dierenpark Eifel-Zoo. Vroeger waren er vulkanen in Eifel, vandaar ook dat het landschap hier vulkanisch is gevormd. De overblijfselen van deze vulkanen zie je nog in de steden Daun en Gerolstein.

Jasmund Nationaal Park

Op het schiereiland Jasmun ligt het gelijknamige Jasmund NP met de witte krijtrotsen als grootste toeristische trekpleister. Neem een bootttocht om de rotsen het beste te kunnen zien. Wandelaars kunnen voor een boswandeling of strandwandeling gaan.

Sleeswijk-Holstein

Sleeswijk Holstein is een perfecte streek voor families, natuur- en watersportliefhebbers natuurliefhebbers. Je hebt er volop dijken, stranden en duinen. Wandel door de natuur, fiets een van de tochten, maak een zeiltrip of vaar met de kano over de rivieren. Een actieve vakantie gegarandeerd.

Zugspitse

Met zijn 2962 meter hoogte is de Zugspitse de hoogste berg van Duitsland en is een geliefd wintersportgebied.

Dresden

De hoeveelheid en prachtige cultuur van Dresden zal je doen verbazen. Van de barokke kunst van de Zwinger tot aan de Frauenkirche, maar ook de kastelen aan de rivier de Elbe. Cultuursnuiven doe je hier.

Heidelberg

Heidelberg ligt idyllisch aan de rivier de Neckar en is een kosmopolitische, vriendelijke, mensgerichte en bruisende universiteitsstad. Bekijk de op de helling gelegen slot en de Alte Brücke, die tot een van de meest interessantste bezienswaardigheden hoort.

Rothenburg ob der Tauber

Wil je je in de Middeleeuwen wanen? Bezoek dan zeker Rothenburg ob der Tauber. Het stadje is geheel in Middeleeuwse stijl gebouwd. Wandel door de steegjes en ga terug in de tijd.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Duitsland voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Duitsland