Japan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Van hier tot Tokyo

Gepubliceerd: 31 aug 2012
0

Voor de ZEN Japanactie kregen we honderden enthousiaste inzendingen, waardoor het voor de jury enorm moeilijk was een keuze te maken. Uit de vele motivatiebrieven werden Henny en Anton Woons, alias Reisreporter Moenya gekozen om voor ons op reis te gaan naar Japan.

Columbus Travel
Columbus Travel


Inmiddels zijn ze veilig aangekomen en hebben de eerste week al heel wat meegemaakt.
Lees hieronder hun eerste ervaringen.

Van hier tot Tokyo

Terwijl de trein vooruit raast naar Matsuyama, blikken wij terug naar de waanzinnige, bijzondere week die achter ons ligt. Ondanks onze reiservaringen worden we dagelijks verrast, uitgedaagd of op het verkeerde been gezet. Zo worden we direct na onze landing in het energieke Fukuoka verrast door zeer gastvrije Japanners, is het vinden van het juiste adres met een Japanse Tom Tom nagenoeg onmogelijk en roepen de strenge veiligheidsregels soms grote vraagtekens bij ons op.

Europese toeristen zijn hier net zo schaars als een bonsai boom op een Nederlandse vensterbank, wat deze reis extra leuk maakt. Japanners zijn meesters in het perfectioneren en denkt graag voor de massa. Een toiletbezoek is door alle snufjes een ware beleving. Ook staan er 24 uur per dag automaten tot je beschikking die je natte paraplu voorzien van een hoesje, je hete koffie schenken of versgebakken patat serveren. En DE perfecte foto maak je op de speciale parkeerplaatsen waar een voorbeeldbord precies aangeeft hoe je deze moet maken. Japan is rijk en ontwikkeld; grotendeels rookvrij, mobiel bellen doe je in een aparte ruimtes en het openbaar vervoer rijdt stipt op tijd. Hier geen straatverkopers of bedelaars die graag geld van je willen. De keerzijde is dat je goedkope onderkomens echt moet zoeken en de treinkaartjes kostbaar zijn. Maar wat heeft Japan veel te bieden!


We hebben sprookjesachtige kastelen gezien, ons ZEN gewandeld door droomtuinen, boosaardige vulkanen beklommen, gefietst door het vlakke Takamatsu, 1368 treden opwaarts (!) bedwongen tijdens een deel van een pelgrimstocht en de heerlijkste Sushi gegeten. En niet alleen de Sushi smaakt naar meer. We zijn zo blij dat we nog wat langer mogen blijven en de andere gezichten mogen gaan ontdekken. Het authentieke Japan met zijn geisha's en eeuwenoude tempels, de schoonheid van de Japanse Alpen, de majestueuze berg Fuji, de rijkelijk versierde warmwaterbaden, we willen het allemaal nog beleven. De volgende stop is dus gelukkig nog niet onze eindhalte maar het begin van ons volgende avontuur.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Japan artikelen
Interview
Richard Witschge: ‘De ene keer deed ik een koe na, de andere keer een kip’

26 jan 2017, Richard Witschge verruilde ‘zijn’ Ajax al op jonge leeftijd in voor het grote FC Barcelona. Later kwam hij uit voor clubs in Frankrijk, Engeland en Spanje. Maar het bizarste hoofdstuk uit zijn carrière speelde zich af in Japan, waar hij zes m...

0
Reisnieuws
Onze Reisbucketlist 2017 is uit. Mis ‘m niet!

04 jan 2017, Zo zag je ons blad nog nooit... Aan onze gloednieuwe Reisbucketlist 2017 (editie 62) werkten maar liefst 50 reislustige BN'ers mee die hun beste reistips uit de doeken deden. En ook de cover wordt voor de allereerste keer ooit gesierd door bekende...

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Feesten doe je zo! 's Werelds bontste feestdagen

21 nov 2016, Met feestdagen als Koningsdag, carnaval en bevrijdingsdag mogen de feestvierders in dit land zeker niet klagen. Maar in het buitenland kunnen ze er ook wat van! Wij zetten voor jou 's werelds 'wildste' nationale feestdagen op een rijtje.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.