Kenia Artikelen & Blogs

Reisnieuws

De Masai Mara voor jezelf!

Gepubliceerd: 09 mei 2008
0

Maakte de Keniaanse regering zich begin december 2007 nog zorgen over de overvloed aan toeristen in het land, nu zijn de problemen van geheel andere aard. Na de verkiezingen op 27 december 2007 brak in het normaal zo rustige Kenia een golf van geweld uit. De impact op het toerisme is enorm.

Leegte
Waar het eerst bijna onmogelijk was om een foto te maken van het Keniaanse wildlife zonder andere toeristen in je vizier te hebben, zijn de wildlifeparken nu praktisch leeg. Hoewel de 40.000 toeristen die zich tijdens de geweldplegingen in Kenia bevonden, aangaven zich niet bedreigd te hebben gevoeld, zijn er geen nieuwe toeristen voor hen in de plaats gekomen. Ook de boekingen voor het hoogseizoen juli en augustus blijven uit.

Mooier dan ooit
En dat terwijl de Masai Mara mooier is dan ooit. De kans op het spotten van The Big Five (de olifant, neushoorn, leeuw, het luipaard en de buffel) is enorm. Bovendien heb je zonder de hordes toeristen 1200 km2 nationaal wildlifepark voor jezelf. Heb je de Masai Mara altijd al een keer willen bezoeken, dan raadt Columbus je bij deze aan nu te vertrekken; er is geen beter moment!

Reisadvies
Het negatieve reisadvies naar Kenia is per 6 maart jongstleden opgeheven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit betekent dus ook dat je weer volledig verzekerd bent bij een bezoek aan dit prachtige land.

Voor de mooiste Masai Mara reisreporter foto’s, klik je hier.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Kenia artikelen
Reisnieuws
Beestachtig mooi: Afrika’s must-see natuurparken

18 mrt 2017, Wanneer je aan Afrika denkt, komt al snel het woord safari in je op. En dat is niet geheel onterecht, want het continent beschikt over enkele van 's werelds mooiste natuurparken. Deze mag je ab-so-luut niet missen...

0
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

5
Video
De laatste op de wereld: de noordelijke witte neushoorn

17 jul 2016, Op dit moment zijn er in het wild nog maar drie noordelijke witte neushoorns! In dit filmpje zie je Sudan. Sudan is 43 jaar.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.