Huaraz en de Cordillera Blanca

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelen/trekken in waanzinnige omgeving!

Huaraz en de Cordillera Blanca,
Peru


De meeste toeristen die naar Peru volgen de 'Gringo-trail', een reis van Lima naar Cuzco, langs alle hoogtepunten van het land... Zo jammer dat mensen dan vergeten om de Cordillera Blanca te bezoeken, een van de ruigste en mooiste gebieden van het land!

Vanuit Lima ben je in ongeveer 7 a 8 uur per bus in Huaraz. Ik kan absoluut aanraden om een dagbus te nemen, de uitzichten zijn ongekend mooi!!
Huaraz zelf is een vrij grote stad met alle gemakken voor de toeristen, maar ook nog veel traditionele mensen die op de vroege marktjes allemaal samen komen! Er zijn meer dan genoeg hostels en hotels, vaak met prachtige uitzichten op Peru's hoogste berg, de Huascaran van bijna 6800m!

De Cordillera Blanca is het hele gebied ten oosten van Huaraz, aan de andere kant ligt de iets minder spectaculaire Cordillera Negra. Het Huascaran Nationaal Park beslaat ook een groot gedeelte van de Cordillera Blanca en je kunt hier geweldige dingen ondernemen;

Vanuit Huaraz worden door vrijwel alle hotels, hostels en toeristenbureautjes dagtochten georganiseerd naar de Lagunas Llanganuco, prachtige blauwe meren omgeven door vele 6000m+ bergen. Wil je echter iets originelers, rustigers en nog ruigers doen, maak dan de dagtocht naar Laguna 69, dat op 4650m ligt (vergeet dus niet te acclimatiseren in Huaraz!). De wandeling is goed te doen en de uitzichten zijn ongekend mooi!! Het meer is een absoluut hoogtepunt, zo blauw heb je het nog nooit gezien en het wordt omgeven door prachtige gletsjers!
Er zijn nog veel andere meren die je kunt bezoeken, waaronder Laguna Peron!

Voor mensen die er langer op uit willen, kunnen meerdaagse trektochten doen, zoals de Santa Cruz Trek van 4 dagen of een 9-daagse tocht door de Cordillera Huayhuash, ten zuidoosten van Huaraz. Ik had helaas niet de tijd voor deze meerdaagse tochten, maar heb alleen maar positieve verhalen gehoord en zou ze absoluut doen als ik terug zou komen!

Toeristen zijn er wel, vooral in de hoogseizoen, wat in onze zomer is en in de Peruaanse winter. De temperatuur is dan erg aangenaam en het regent vrijwel niet! Gelukkig kun je makkelijk ontsnappen aan de drukte (die er eigenlijk niet eens is) door bijvoorbeeld naar Laguna 69 te wandelen ipv naar Lagunas Llanganuco!

Lijkt me duidelijk; hou je van ruige natuur en ga je binnenkort naar Peru? Sla deze regio absoluut niet over, het is er ongekend mooi, zonder de massa's van de Gringo-trail!