Oriente

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oriente image
Oriente image Oriente image

Haantje de voorste

Oriente
Ecuador
WKerkhof

Haantje de voorste

Gilver (Gilber) zal onze gids zijn de komende vier dagen in de jungle. Hij heeft sinds vier maanden een filmcamera en wil ons dan ook graag op de gevoelige plaat vast leggen, daar een presentatie van maken die we aan het einde van de trip kunnen bekijken en mogen kopiëren, geheel gratis!

Gilver blijkt fanatieker dan gedacht met zijn camera en zodra hij iets spot wordt er eerst een goed shot van gemaakt daarna komt de info. We hoeven alleen maar de richting van de camera te volgen om te zien waar de actie is. In het begin is dit allemaal best grappig en kunnen we de humor er wel van inzien, maar zijn shots gaan steeds langer duren en soms hebben we geen idee wat Gilver ziet. Het zou toch fijn zijn als wij ook dat kleine aapje met onze eigen camera en ogen weten te vinden….. Zodra hij een goed beeld heeft komt de plek wel waar we de aapjes kunnen zien, maar soms zijn ze dan al net weg of verstopt achter bladeren.

Wat in het begin wel grappig was wordt langzaam irritant. Bij een wandeling door de jungle loopt meneer voorop, en ik moet hem nageven, hij ziet heel veel. Maar wij zien het standaard een tikkie later. Wanneer we een bliepje van zijn camera horen weten we dat er iets te zien is en we paraat moeten staan, camera's in de aanslag....

Als we weer een bliepje horen wachten we rustig af, worden we gemaand rustig om hem heen te gaan staan terwijl Gilver gefocust blijft op het object wat hij aan het filmen is. Als hij klaar is vraagt hij: 'Kunnen jullie het allemaal zien?' Euh, nou, je staat er nog steeds recht voor... De hele kring heeft zicht op jou....

Gelukkig zijn de meeste dieren niet al te snel geschrokken en kan iedereen toch zelf een foto maken van al het moois wat de jungle te bieden heeft.
En ik moet zeggen, het zijn niet de beste beelden en de mooiste presentatie die ik ooit gezien heb, Gilver moet nog veel oefenen, maar aan het einde van de 4 dagen Jungle is het wel erg leuk om terug te zien!

Foto's

3a6cc.jpg
3a6cc.jpg
WKerkhof
e624b.jpg
e624b.jpg
WKerkhof
86e30.jpg
86e30.jpg
WKerkhof
da361.jpg
da361.jpg
WKerkhof
95aca.jpg
95aca.jpg
WKerkhof
81c32.jpg
81c32.jpg
WKerkhof

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Haantje de voorste"

 • profile image comment
  Door AdriaanV• geplaatst op 24 Sep 2015 | 18:57:30

  Leuk om te lezen,herken de ergernis om een gids! Je weet wat ik vind ,want je las mijn blog!

  Bericht aangepast op 08:11:58
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 28 Sep 2015 | 15:37:41

  Zo hoort het natuurlijk niet. Goed geschreven!

  Bericht aangepast op 08:11:57