Galapagos eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Galapagos eilanden image

Shark!

Galapagos eilanden
Ecuador
Globetrotteramsterdam

Shark!

De afgelopen dagen op de Galapagos waren overweldigend. Overweldgend door de diversiteit van de natuur. Overweldigend door het prachtige weer. Overweldigend door de hoeveelheid dieren.

De natuur
toont zich
op haar mooist
Dichtbij
dichterbij dan ooit
zonder angst
wederzijdse nieuwsgierigheid.

Na het inschepen gaan we meteen op pad. De eerste stop waar we ook direct de snorkels uit kunnen proberen op het zandstrand waar we landen. En we zien meteen schildpadden in zee, zeeleeuwen flamingo´s en het snorkelen is even wennen maar als mijn bril niet meer beslaat gaat er een nieuwe onderwaterwereld voor me open! En die zou de komende dagen alleen nog maar groter worden!

Want onder water zeeleeuwen zien zwemmen of achter een schildpad aanzemmen en hem bijna aan kunnen raken bijft overweldigend. Of heel stil in het water blijven liggen omdat onder je een mantra zwemt of er vlakbij haaien zwemmen! Gele zeesterren met donkerbruine chocolade spikkels, groene zee egels, koraal, grote schelpen, scholen vissen waar je opeens zo maar middenin zit. Heel bijzonder.

Eilanden met land leguanen, zee leguanen, zeeleeuwen, blue footed boobies, albatrossen, pelikanen, een baai met tientallen zeeschildpadden. Je komt hier ogen en oren te kort (en zonnebrand...)

En s´avonds luieren op het dek. Op de voorplecht liggen. Kijken naar de sterren, terwijl je bijna in slaap gewiegd wordt door de zee.

Hier liggen
tot in eeuwigheid
gewiegd
door het water
gestreeld
door de wind
toegedekt
door een deken van sterren

Foto's

eaf6a.jpg
eaf6a.jpg
Globetrotteramsterdam
13dfb.jpg
13dfb.jpg
Globetrotteramsterdam
476bb.jpg
476bb.jpg
Globetrotteramsterdam