Colombia

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Colombia image

Sierra Nevada de Santa Marta

Colombia
Zuid Amerika
AHermsen

Sierra Nevada de Santa Marta

Afgelopen januari zijn we voor 2 weken een stukje van Colombia gaan bezoeken.
Wat een prachtig land, mooie natuur en vriendelijke mensen.
We hadden een route uitgestippeld en zelf een auto gehuurd (4 WD) vanaf Cartagena naar Sierra Nevada de Santa Marta en retour.

Aangekomen in Cartagena een overnachting en de dag er op richting het noorden via Barranquilla richting Santa Marta voor een verblijf van 2 dagen daar om daarna door te trekken naar El Dorado Nature en Birdreserve.

De rit richting Santa Marta ging vlot en viel het autorijden best mee, al was het erg druk op de weg rond Barranquilla en was het rustig aan rijden, iedereen rijd door elkaar, en op de snelweg mensen met fietskarretjes, ezels en paardjes met wagens en werden er koeien opgedreven met 2 Cowboys. Dan is het wel even goed opletten.

We overbleven net onder Santa Marta, bij Roderadero, waar we vooraf al een overnachting hadden gereserveerd. We dachten hier gelijk een rustige strandwandeling te kunne pakken, maar blijkbaar gaan alle Colombianen op zondag naar het strand? Het was er ontzettend druk. Hele families met allemaal koelboxen met eten en drinken op het strand.

De dag erna door Minca, om daar Pozo Azul een bezoek te brengen. We zijn vroeg vertrokken en kwamen rond half 10 aan bij Pozo Azul. Een prachtige omgeving maar helemaal vol met Colombianen die nog een week vakantie blijken te hebben. (Wil je meer rust, dan niet de eerste 2 weken van januari naar bepaalde trekpleisters gaan!) Ondanks de drukte is de omgeving mooi, met erg mooie lichtinval.

Vanuit Pozo Azul doorgereden naar El Dorado Nature en Birdreserve. Hier wilden we graag een bezoek aan brengen om in de omgeving lekker te wandelen in de natuur.
Ze hebben daar mogelijkheden om te overnachten. De rit erheen was enerverend. Een erg slechte weg, alleen begaanbaar met een 4 WD. Maar de moeite waard. Wat een paradijs!
We overnachten in een Kogihab. Dit zijn kleine mooi ingerichte kleine ronde huisjes op de berg. Wel een flink stuk lopen ( een half uurtje ) vanaf het hoofdgebouw en is alleen te voet bereikbaar. Het uitzicht is adembenemend en het is er ontzettend stil. Het enigste wat je hoort zijn vogels en af en toe in de verte apen. Het is best prijzig om daar te overnachten, maar wij vonden het de moeite waard.
Je kan hier heerlijk wandelen, en er zitten veel verschillende (mooi gekleurde) vogels.
Zo'n 8 kilometer de berg richting Cuchilla San Lorenzo, is er 's morgens vroeg een mooi uitzicht bewonderen van een Gletser, hoge palmbomen en mooie zonsopkomsten.

Deze omgeving is een bezoek waard.

Foto's

Pozo Azul, erg mooi licht  alleen ontzettend druk
Pozo Azul, erg mooi licht alleen ontzettend druk
AHermsen
Quetzal, vrouwtje, een van de vele vogelsoorten
Quetzal, vrouwtje, een van de vele vogelsoorten
AHermsen
El Dorado Nature en Birdreserve, een paradijsje op
El Dorado Nature en Birdreserve, een paradijsje op
AHermsen
Uitzicht richting Cuchilla San Lorenzo
Uitzicht richting Cuchilla San Lorenzo
AHermsen