Patagonie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rio de las Vueltas El Chalten

Patagonie,
Argentinië


El Chalten ligt aan de noordkant van het Nationale Park los Glacieres. Het plaatsje is uit de grond gestampt om een grensconflict over het park met Chili te beslechten. Het is maar klein, maar het wordt toch de trekkinghoofdstad van Argentinië genoemd. Dat slaat op de vele tochten die je er kunt ondernemen. Er ligt wel 70 kilometer aan paden, variërend van licht tot heel zwaar.
Wij doen een trekking van zo'n 8 uur tussen de bergen van het Fitzroymassief. Het is begin oktober en de planten en bomen beginnen kleur te krijgen. Nog geen maand geleden waren de paden onbegaanbaar; ze waren volledig met sneeuw bedekt.
In de verte meandert de Rio de las vueltas (de rivier van de vele bochten).
Op de helling begint de Firetongue uit te lopen. De struikjes zijn heel stekelig, maar de bloemen zijn prachtig. De struik wordt ook wel mate guanaco of Guanaco Bush genoemd (thee voor de guanaco, een soort lama) Wat een uitzicht!
Het thema van deze maand is winterreis; deze foto past erbij, omdat je juist in onze winter het best naar Patagonië kunt afreizen. Op het zuidelijk halfrond is het dan zomer.