Argentinië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Argentinië image

El Calafate

Argentinië
Zuid Amerika
Olofensing

El Calafate

Eindelijk aangekomen in El Calafate na alle strubbelingen met de taxi chaufeur is het tijd om te settelen in ons hotel. Een erg leuk hotel met een binnentuintje waar je kan rondhangen.
Daarna gaan op zoek naar eten waar je met de creditcard kan betalen, want we hebben geen argentijns geld. Maar gelukkig is dat hiet geen probleem.
De volgende dag worden we vroeg opgehaald voor een excursie naar Perito Moreno Gletjser. Heel mooi en deze is nog groter dan die bij Lago del grey. Hij is ook veel actiever en je hoort hem kraken en knallen, net oud en nieuw. En als je genoeg geduld heb dan breekt er een enorm stuk ijs af groter dan een auto, wat met grof geweld het water in donderd.
Het zonnetje schijnt en de wint valt hier mee. Heerlijke dag.
De volgende dag is onze rustdag. Beetje souveniersjacht,(de pinautomaat is toch onverwachts bijgevuld) maar ook lekker spelltje spelen in de tuin. Het is hier wonderlijk warm en je kan gerust in een tshirt en slippers lopen.
De volgende dag worden we om 11 uur opgehaald voor het vliegtuig naar Ushuaia. The end of te world. Het laatste stadje in het zuiden van de wereld.
Het bestaat voornamenlijk uit souveniers winkels en we sjokken wat rond. De volgende dag is een druk programma dus we gaan om 9 uur met het busje van het hotel naar de stad. Eerst langs de bank om dollars te regelen. Mensen staan hier al om 9.30 in de rij voor een bank die om 10 uur opengaat en dan is er geen een bank, maar vele banken en overal staat een lange rij. Wij staan gelukkig vooraan. En als we dan eindelijk aan de beurt zijn, zegt de bankbediende dat er pas om 10.30 dollars zijn... grrr we hoeven gelukkig niet weer in de rij, maar om half elf verteld ze ons dat we contact argentijnse pesos moeten hebben... dus weer naar de automaat. Maar dan om 11 uur hebben gelukkig genoeg dollars voor de boot en het verhuurbedrijf waar we kleren hebben gehuurt voor de reis naar antartica.
Snel nog even wat souveniers scoren en dan een pakket naar huis sturen. Ook hier staan weer lange rijen. We regelen een doos en proppen alles erin. Iedereen taped hier zijn doos dus ook wij tapen er flink wat op los. Bij de balie aangekomen blijkt dat op dozen van het postkantoor geen tape mag en dus moet alle tape er weer af... De bediende wil niet dat we hem helpen en na wat gepluk doet hij er zelf zijn eigen tape omheen... rare wereld.
Snel nog even wat lunch naar binnen werken en dan lopen we naar het verhuurbedrijf voor onze kleren. We zijn precies op tijd klaar en pakken de taxi naar het hotel om onze tassen op te halen en gaan gelijk terug met de taxi naar de boot.

Foto's

9d197.jpg
9d197.jpg
Olofensing
ccea2.jpg
ccea2.jpg
Olofensing
7f703.jpg
7f703.jpg
Olofensing