Noordwest Argentinie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noordwest Argentinie image

over geannuleerde vluchten en biefstukken

Noordwest Argentinie
Argentinië
Jeannette

over geannuleerde vluchten en biefstukken

Iguazu
Hallo allemaal,

Na 3 dagen Buenos Aires zijn we afgelopen woensdag naar Puerto Iguazu gevlogen. BA is een geweldige stad die erg Europees aandoet. Het weer was er boven verwachting goed, zo'n 18 tot 21 graden. Hier in Iguazu hebben we de afgelopen 2 dagen een 'wereldwonder' gezien, de beroemde watervallen. Immens groot en indrukwekkend. Morgen gaan we naar de Braziliaanse kant. Het weer is hier ook prima, zo'n 27 graden en een strakblauwe hemel.

Over geannuleerde vluchten en biefstukken ...
We zitten nu in Salta in het noordwesten van Argentinie. De komende dagen gaan we richting Bolivia. Tot nu toe verloopt het allemaal redelijk soepel, maar zoals vaak bij zo´n reis gaat er meestal wel iets mis. In Iguazu kwamen we er achter dat onze vlucht naar Buenos Aires was geannuleerd en verplaatst naar de middag met als gevolg dat we onze aansluitende vlucht naar Salta niet meer konden halen. Aangezien het om de vluchten van 2 verschillende maatschappijen ging, viel er nergens verhaal te halen. Daar ook voor de komende dagen alle vluchten naar Salta al vol waren, zijn we maar naar Tucuman gevlogen, circa 300 km ten zuiden van Salta. Vandaaruit zijn we met de bus naar Salta gegaan.
Dat was geen straf: de bussen zijn hier zeer luxe en er is een stewardess aan boord die je van eten en drinken voorziet. En dat alles voor bijna geen geld.
Het weer is hier uitstekend, dwz ´s morgens kil maar naar mate de dag vordert loopt de temperatuur op tot zeker 26 graden. Elke dag hebben we een strakblauwe lucht. Het leven is goed. Niet duur, prima hotels met cactusbedden en uitstekend eten (de biefstukken gaan erin als koek!).
Salta is een hele leuke stad met redelijk wat toerisme. Wij hadden dan ook moeite een hotel te vinden. We hadden er 1 gereserveerd via Expedia, maar deze reservering was niet goed doorgekomen want ze wisten van niks en we moesten verder op zoek. Uiteindelijk zijn we in de bruidssuite beland voor 110 dollar. Niet zo gek want ten slotte was dit ook nog onze huwelijksreis.
We boeken vanuit hier diverse excursies naar de meest schitterende landschappen zoals bij Cachi en de Salinas Grandes en de zeven kleurenbergen, mooie dorpjes met leuke markten. Doet allemaal heel Indiaans aan en als je geen Spaans spreekt heb je een probleem.
Vervolg van deze reis is Bolivia.


Foto's

871f5.jpg
871f5.jpg
Jeannette
9f977.jpg
9f977.jpg
Jeannette
a7dff.jpg
a7dff.jpg
Jeannette