Mendoza

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mendoza image

Kayak-proof door Mendoza

Mendoza
Argentinië
Marijetravels

Kayak-proof door Mendoza

Vroeg op want vandaag gaan we raften, yes! We worden opgehaald door een ruig uitziende Argentijn, je ziet meteen dat het zo'n extreme sports type is. De jeep waarin we vervoerd worden is een soort oude opoefiets die alle tierelantijntjes verloren heeft en alleen nog de noodzakelijke onderdelen bevat, maar niet stuk te krijgen is.

Ze rijden ons naar het nest van Betancourt en daar ondertekenen we een formuliertje waarop staat dat alles onze eigen schuld is en dan zijn we er klaar voor. Of toch niet. Het raften gaat niet door wegens te weinig deelnemers: alleen Caro en ik! We kunnen echter met ze gaan kajakken en dat doen we dan maar want we staan hier nu toch.

We krijgen onze websuites aangereikt en verdwijnen ermee naar de damestoiletten. Hier ontstaat bij mij meteen een worsteling om deze aan te krijgen terwijl Caro nonchalant in haar websuite stapt. Dat gaat een stuk gemakkelijker. Sterker, er staat een bijna lege websuite voor me. Je ziet wel dat er iets in zit, de ogen komen er net boven uit en natuurlijk de blonde pluisjes. Als ook mijn websuite eenmaal zit - met hulp van ene andere dame uit het toilet - kijken we elkaar aan. Dat ziet er vreemd uit, maar het kan nog erger. Caro krijgt een stel gympen die - net als haar websuite - 10 maten te groot zijn en ik 2 verschillende soorten laarzen waarvan er eentje bij de eerste de beste stap uitvliegt. Dan volgen nog een vestje, een zwemvest en een helm en dan zijn we kayak-proof.

De afgeragde jeep brengt ons naar de rivier en daar moeten we zelf de kayak over een steil pad vol rotsen naar beneden dragen. Caro loopt voorop dus ik laat de kajak - die we boven ons hoofd dragen - op het hoofdje in de verte rusten. Waarschijnlijk hierdoor gaan wij achterstevoren, binnenstebuiten en ondersteboven de ijskoude stroomversnellingen af.
Ik snap nu wel waarom onze begeleiders zo'n lol hebben in hun werk.