Buenos Aires

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Buenos Aires image

Bank, slik, klaar, weg

Buenos Aires
Argentinië
Marijetravels

Bank, slik, klaar, weg

We hadden geld gepind bij een bank op de hoek van Plaza de Mayo, liepen terug naar ons hostel en zijn toen aan de borrel gegaan. Op dat moment kwam Caroline erachter dat ze haar pinpas kwijt was. In de geldautomaat laten zitten! En die heeft dat dingetje waarschijnlijk ingeslikt dus we gaan een poging wagen om de bankpas van Caro terug te krijgen.

Met de metro gaan we terug naar Plaza de Mayo en we lopen naar de counter. Caro wappert wat met haar pinbonnetje en roept iets van "Ajuto" en "Pin" en "Ahora". De baliemedewerkster schiet onmiddellijk in de time-out en gaat aan iets anders beginnen. Even staan we dan te wachten met het idee dat er nog iets gaat volgen, maar naarmate de tijd verstrijkt wordt Caro ongeduldig. Dan komt er een kordaat ogend meisje aangelopen en zij roep iets in de trant van: "Welke mongool heeft zijn pasje in de automaat laten zitten!". Wij reageren onmiddellijk.

Eerst doet Caro nog een keer haar verhaal en het meisje kijkt haar fel aan. "Morgen", is haar kordate antwoord. "Kan niet", roept Caro terug, want wij moeten morgen vliegen. Even lijkt het tot een worsteling te komen maar dan gaat het meisje iets doen, lijkt het. Met grote passen snelt zij weg. Wij wachten en wachten en wachten... en dan komt het meisje weer aangelopen. Met het bankpasje van Caro! Maar het meisje geeft het pasje niet meteen weg. "Give me your passport", klinkt het streng. Wij geven haar al onze pasjes en identificaties die we maar kunnen vinden. En dan, na 10 handtekeningen, een stempel van de bank op het voorhoofd van Caro en een kort preekje van het bankpersoneel wordt Caro herenigd met haar oranje ING-pas.

Halleluja!