Buenos Aires

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Buenos Aires image

Buenos Aires

Buenos Aires
Argentinië
Marscham

Buenos Aires

Buenos Aires betekent goede lucht. Nu kun je veel dingen over deze stad zeggen maar niet per se dat!

Tijdens onze reis zijn we 3 keer in deze geweldige stad geweest.

De eerste keer toen we uit Amsterdam kwamen. Deze keer verbleven we in de wijk Palermo, de hippe en jonge wijk van BA. Hier hebben we door de grote parken gelopen, de gezellige straatjes vol met leuke en goede restaurantjes, naar Plaza Serrano vol met barretjes.

Hier zijn we naar de bekende parilla La Cabrera geweest. Ja inderdaad Albert, voor een heerlijke, mega grote brontosauris steak! Overal zitten hier goede restaurants, maar op de meeste kaarten staan toch altijd wel steaks en pasta. Vergeet ook vooral de wijn niet, vooral Malbec is favoriet!

Tot zover geen verkeerde indruk dus van Buenos Aires, veel eten, drinken en gezelligheid... Wie wil dat nou niet!

De tweede keer in Buenos Aires kwamen we terug uit Peru. Nu verbleven we in de wijk San Telmo. Deze wijk is wat toeristischer en vol met tangoshows en antiekwinkeltjes. Hier hebben we heerlijk gezeten op een pleintje met wijn en tapas terwijl er een tangoshow gegeven werd.

Vanuit hier zaten we ook op loopafstand van het Microcentro. Hier zit het bekende roze paleis van waar Evita (en Madonna) gesproken heeft vanaf het balkon. De binnenstad heeft mooie oude gebouwen, kerken, pleinen en parken. Ook de Avenida Florida is niet verkeerd, een lange straat vol met winkels, shoppen!! Maar we hebben ons toch maar ingehouden, want alleen een Argentijns voetbalshirt paste nog in de backpack!

Als je in BA bent mag een bezoekje aan een voetbalwedstrijd natuurlijk niet ontbreken! We hadden geluk want we waren er net op tijd voor de derby River Plate tegen Boca Juniors. Eenmaal door de drukte heen op straat begon de gekte pas echt in het stadion! Iedereen schelden en zingen, puta dit, puta dat en puta je moeder...
Was een hele belevenis om mee te maken! Helaas viel het voetbalspel een beetje tegen maar het enthousiasme maakte het zeker goed!
Het is echt mooi om te zien hoe het voetbal hier leeft. Overal in het land voetbalveldjes! Ook is iedereen behoorlijk ontevreden over de bondscoach Maradonna, maar dat kan ook bijna niet anders...

De derde keer kwamen we aan met de cruiseboot. Deze keer verbleven we in de wijk Recoletta. Hier zijn we naar het bekende Cementario geweest waar oa Evita Perron begraven ligt.
Ook zijn we nog naar een tangoshow geweest en hebben we zelf ook een poging gedaan om de basissteps te leren. Het certificaat hebben we, maar daar is dan ook alles mee gezegd!
Deze laatste dagen hebben we vooral door de stad gewandeld. Sfeer proeven maar vooral ook alle lekkere dingen nog een keer proeven!

We vinden het allebei een hele relaxte en leuke stad. De mensen zijn vriendelijk maar behandelen je niet als toerist en laten je je gang gaan. We hebben nog wel even overwogen om hier te blijven en werk te zoeken...Wie weet in de toekomst!

Nu eerst op weg naar Vancouver waar de feestdagen eraan komen en gezellig met William & Kim naar de Rocky Mountains!
-------------------

Foto's

494b0.jpg
494b0.jpg
Marscham
063d2.jpg
063d2.jpg
Marscham
063d2.jpg
063d2.jpg
Marscham
3d4fd.jpg
3d4fd.jpg
Marscham
3d4fd.jpg
3d4fd.jpg
Marscham
bf7fd.jpg
bf7fd.jpg
Marscham
bf7fd.jpg
bf7fd.jpg
Marscham