Nieuw-Zeeland

Ongerepte natuur en verlaten stranden

Wanneer je in Nieuw-Zeeland prachtige natuur wilt ervaren, zonder dat je met andere toeristen bent, bezoek dan voor een paar dagen Stewart Island. Dit heerlijke ongerepte eiland ten zuiden van Nieuw-Zeeland, kun je vanuit het plaatsje Bluff binnen een uur bereiken. Ongeveer 85% van het eiland bestaat uit nationaal park. Een absolute aanrader is dit park te verkennen tijdens de driedaagse Rakiura Trail, die 36 km lang is.

De eerste dag loop je langs meerdere paradijselijke baaien en natuurlijk moet je niet vergeten om zo af en toe pauze te nemen op één van de verlaten stranden. De kleuren van het water, in combinatie met zeer groene begroeien zijn onwerkelijk mooi. Uiteraard zijn deze op zijn mooist, wanneer je zonnig weer treft. Je hebt echt het gevoel dat je op een onbewoond eiland zit, want je hebt grote kans, dat je niemand tegenkomt. Ik bezocht het eiland in februari (hoofdseizoen) en zelfs toen was er nog voldoende ruimte in de hutten.

De tweede dag loop je de hele dag door het zeer groene regenwoud. Wanneer je hier regent hebt, betekent het dat je hele dag door de modder baggert. In dit woud kom je ongelofelijk veel verschillende groentinten tegen. Er groeien zoveel verschillende varens, mossen, algen, en andere planten. De derde dag, de kortste wandeldag, is qua natuur erg afwisselend. Je loopt opnieuw door het bos, maar ook langs een rivierbedding en strand.

[url="http://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/tracks-and-walks/southland/stewart-island-rakiura/rakiura-track/" target="_blank"]http://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/tracks-and-walks/southland/stewart-island-rakiura/rakiura-track/[/url]

1
2

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
71
Geplaatst op
01 May 2014
Land
Categorie
Activiteit of excursie
Laat kaart zien
 

2 reactie(s) bij "Ongerepte natuur en verlaten stranden"

  • profile image comment

    Super tip, ik ben bezig uit te zoeken waar in nieuw zeeland ik heen wil en dit klinkt zeer aangenaam. Ik ga het gelijk noteren. Groetjes

    Door smerelt • geplaatst op 2014-08-10 11:57:42
  • profile image comment

    Prima uitvoerig beschreven tip. Goed dat je er een url bijplaatst

    Door Bowral • geplaatst op 2014-05-15 10:34:39

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.