Nieuw-Zeeland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ongerepte natuur en verlaten stranden

Nieuw-Zeeland


Wanneer je in Nieuw-Zeeland prachtige natuur wilt ervaren, zonder dat je met andere toeristen bent, bezoek dan voor een paar dagen Stewart Island. Dit heerlijke ongerepte eiland ten zuiden van Nieuw-Zeeland, kun je vanuit het plaatsje Bluff binnen een uur bereiken. Ongeveer 85% van het eiland bestaat uit nationaal park. Een absolute aanrader is dit park te verkennen tijdens de driedaagse Rakiura Trail, die 36 km lang is.

De eerste dag loop je langs meerdere paradijselijke baaien en natuurlijk moet je niet vergeten om zo af en toe pauze te nemen op één van de verlaten stranden. De kleuren van het water, in combinatie met zeer groene begroeien zijn onwerkelijk mooi. Uiteraard zijn deze op zijn mooist, wanneer je zonnig weer treft. Je hebt echt het gevoel dat je op een onbewoond eiland zit, want je hebt grote kans, dat je niemand tegenkomt. Ik bezocht het eiland in februari (hoofdseizoen) en zelfs toen was er nog voldoende ruimte in de hutten.

De tweede dag loop je de hele dag door het zeer groene regenwoud. Wanneer je hier regent hebt, betekent het dat je hele dag door de modder baggert. In dit woud kom je ongelofelijk veel verschillende groentinten tegen. Er groeien zoveel verschillende varens, mossen, algen, en andere planten. De derde dag, de kortste wandeldag, is qua natuur erg afwisselend. Je loopt opnieuw door het bos, maar ook langs een rivierbedding en strand.

[url="http://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/tracks-and-walks/southland/stewart-island-rakiura/rakiura-track/" target="_blank"]http://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/tracks-and-walks/southland/stewart-island-rakiura/rakiura-track/[/url]