Auckland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Auckland image

Auckland, City of Sails

Auckland
Nieuw-Zeeland
Deanbanffer

Auckland, City of Sails

Kia Ora, Maori voor Welkom in Nieuw Zeeland.

Na een vlucht van bijna 10 uur vanuit Kuala Lumpur zijn we op onze trouwdag, 7-12-2008, aangekomen in Nieuw Zeeland.
Bijna onbegrijpelijk dat we er dan nu echt zijn, aangezien we hier al zo lang naartoe wilden gaan.

De eerste kennismaking met het land was helemaal goed, want het was meteen een strakblauwe lucht en 23 graden, heerlijk! Laat dat maar zo blijven de komende 4 weken!
Ons hotel ligt middenin het centrum van Auckland, vlakbij de bekende Sky Tower, ja alweer een toren. Deze toren is de hoogste van het zuidelijk halfrond en is 328m hoog en daarmee 4meter hoger dan de Eiffeltoren.
Na het inchecken zijn we er dan ook maar meteen naartoe gegaan om van het heldere uitzicht te genieten. Vanaf hier kun je zo'n 80km ver kijken en heb je natuurlijk een goed overzicht van de stad.
Daarna zijn we te voet de stad verder gaan ontdekken, wat toch vaak het beste werkt. Vlakbij ons hotel ligt ook een bekend stadspark, Albert Park. De stad is voornamelijk op heuvels gebouwd, aangezien Auckland omringt is door zo'n 48 kleine vulkanen. Die werken natuurlijk niet meer maar daardoor is het af en toe flink klimmen in de stad. Het lijkt soms een beetje op San Francisco.

S' avonds moesten we natuurlijk onze trouwdag vieren en zijn we heerlijk tapas gaan eten bij een leuk restaurantje in de buurt. Alleen maar Spaanstalige serveersters dus die Spaanse taal hebben we weer kunnen oefenen, we kregen zelfs de vraag of we uit een spaanstaligland kwamen omdat we een spaans accent hadden:) Doen we goed dus;)!

Vandaag, het is nu maandag 8-12, hebben we de bus genomen naar het Auckland Museum waar we de eerste kennismaking hadden met de Maori cultuur. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van NZ.
We hebben een culturele show bijgewoond en een rondleiding gehad van een Maori vrouw door het museum. Erg interessant allemaal. Dit zullen we nog meer gaan zien in andere gebieden op het Noordereiland.
Toen nog naar de buitenwijk Parnell gelopen om wat oude Victoriaanse huizen te zien en hebben meteen geluncht bij een leuk adresje, DUNK Cafe.

Vanavond even rustig aan,want de komende dagen wordt het lekker druk. Morgen krijgen we de auto en gaan we op pad richting de Bay of Islands. Daar moeten schitterende stranden en baaien liggen en kun je zwemmen met dolfijnen.

We zijn benieuwd! Ook naar het links rijden......
Tot snel weer en bedankt voor alle leuke reacties tot dusver..
Dennis en Anouk

PS. HEY BROERR, lekkere overwinning hoor op OVV. Ook een goede uitslag van die club uit Zuid trouwens, lees ik net op internet, hahahaha...Hier in NZ zijn ze meer met Rugby bezig...en met David Beckham, want volgens mij is hij met LA Galaxy on tour in de Pacific...

Foto's

66d76.jpg
66d76.jpg
Deanbanffer
23482.jpg
23482.jpg
Deanbanffer
c141f.jpg
c141f.jpg
Deanbanffer