Nieuw-Zeeland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nieuw-Zeeland image

Nieuw-Zeeland = alles in 1! (deel 2 Zuid)

Nieuw-Zeeland
Oceanië
Kburgers1

Nieuw-Zeeland = alles in 1! (deel 2 Zuid)

Na 10 dagen op het Noordereiland (zie deel 1 blog) is het tijd voor 2,5 week Zuidereiland!! Het Zuidereiland staat erom bekend groener en ongerepter te zijn.

De ferry bracht ons door Cook Strait in 3 uur naar het Zuidereiland. Onderweg zagen we dolfijnen, altijd leuk! Wij zijn meteen die dag door gereden naar Abel Tasman National Park. Dit park is alleen te bezoeken per watertaxi/kajak/boot. Hier vind je gele stranden en helder blauw water. Je kan hier prachtig van baai tot baai wandelen.

Na een prachtige dag in het park zijn wij door gegaan naar Kaikoura aan de oostkust. Een plaats die toeristen vooral met 1 specifiek doel aandoen en dat is het zien van potvissen. En wij als echte walvisliefhebbers hebben dan ook het geluk gehad 2 potvissen te zien tijdens de boottour! Ja, alweer ?, 3x is scheepsrecht! Ook heb je hier de prachtige Kaikoura Peninsula Walkway waar je fur seals van dichtbij kan ontmoeten.

Omdat het weer aan de westkust erg slecht was en er al regelmatig overstromingen van wegen waren hebben we ervoor gekozen de westkust over te slaan en in plaats daarvan Oamaru te bezoeken aan de oostkust. Dit plaatsje staat bekend om de wilde Little Blue Penquin. Je kan een dure toeristische tour betalen of je ziet ze net als ons gewoon in de avond over straat lopen, fantastisch!! Het dorpje is oud, wat je terug ziet aan de gebouwen en op zondag heb je de gezellige farmers market. Ook vind je nabij Moeraki Boulders, bekend om de gigantische stenen op het strand en Katiki lighthouse point voor nog meer fur seals.

Na de verlengde tijd bij de oostkust zijn we het binnenland in gegaan. De meeste mensen kiezen voor het drukkere, actievere Queenstown, maar wij hebben het rustigere, relaxte Wanaka aangedaan. De Mt Iron Track verschafte ons een prachtig uitzicht over Lake Wanaka en Lake Hawea. Waarna we in de middag een (gratis!) wijnproeverij gedaan hebben bij Rippon, echt een aanrader! Wel van te voren even online reserveren. En vergeet de Wanaka Tree in het water niet te fotograferen, daar staat deze plaats om bekend.

Vanuit Wanaka zijn we naar het zuiden, Fiordland National Park gereden, bij het plaatsje Te Anau. Wegens overstromingen konden we de Milford Sound (fjord) niet doen. Dus hebben we een tour gedaan naar de grotere, ongereptere Doubtfull Sound. Ook regen maar dat gaf veel watervallen langs de fjordranden naar beneden. Ook hebben we glowworms gezien in een grot, erg leuk!

Na deze drukke dagen zijn we doorgereden naar de Otago Peninsula (nabij Dunedin), aan de oostkust. Hier sliepen we in de stallen van het Larnach Castle, echt een leuke plek om te overnachten. Je mag dan gratis het kasteel bezoeken en ontbijt is top! We hebben hier op Sandfly bay kennis gemaakt met de wilde Yellow-Eyed Penquins. Deze komt bij schemer het water uit, na een dag vissen. Ook hebben we bij het Royal Albatros Centre de Royal Albatros zien vliegen en nog een tour gedaan naar de Little blue penguins, ze zijn zo schattig (30 cm groot).

Daarna toch nog even het binnenland in gegaan om Mount Cook National Park te bezoeken en de nabij gelegen helder blauwe meren van Lake Pukaki en Lake Tekapo! Stargazing kan je hier goed in het Dark sky reserve. Wij zagen de melkweg! En zodra je in het park bent moet je echt de Hooker Valley track van 3 uur lopen. Echt een fantastische hike. Ook kan je hier de Kea zien, de alpine parrot.

Onze laatste stop was nabij Christchurch. Waar we de Banks Peninsula ofwel Akaroa hebben bezocht. Hier heb ik gezwommen met de kleinste dolfijn ter wereld, de Hector dolphin. Althans gezwommen…ik heb 4x in het water gelegen maar ze kwamen niet in de buurt, vanaf de boot waren ze super te zien!

Na een maand zat Nieuw-Zeeland er helaas op. Het is dat het niet om de hoek ligt anders zou ik snel weer een keer terug gaan!!!

 *Must do’s tips

Foto's

Lake Hawea
Lake Hawea
Kburgers1
Furseal
Furseal
Kburgers1
Yellow-eyed Penquin
Yellow-eyed Penquin
Kburgers1