Nieuw-Zeeland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nieuw-Zeeland image

Nieuw-Zeeland = alles in 1! (deel 1 Noord)

Nieuw-Zeeland
Oceanië
Kburgers1

Nieuw-Zeeland = alles in 1! (deel 1 Noord)

Machtige berg, groene regenwouden, ruige kusten, gele stranden, blauwe meren, immense fjorden, oude vulkanen, kleurrijke hobbit-huisjes en stinkende heetwaterbronnen, je vind het allemaal in Nieuw-Zeeland!


Het Noordereiland

Wij begonnen ons Nieuw-Zeeland avontuur met 10 dagen reizen op het Noordereiland.

We zijn gestart in Auckland. We bezochten nabij Auckland Muriwai Gannet Colony, een Jan-van-Genten kolonie. Echt fantastisch om wel honderden van deze vogels te zien. Vervolgens zijn we door gereden naar de Coromandel Peninsula (plaatsje Hahei). Hier vindt je Catherdral Cove, een toeristische trekpleister. Erg leuk om te bezoeken. Wat mij vooral bij blijft is dat ik stingray’s (roggen) heb gezien al snorkelend in Stingray bay, zo gaaf!! Ook hebben we een kayaktocht gedaan waarbij we een blowhole hebben gezien, echt genieten op het helder blauwe water van de grote oceaan.

Na 3 dagen zijn we het geothermische landschap in Rotorua op gaan zoeken. Onderweg hebben we natuurlijk een stop gemaakt bij Hobbiton, echt het geld (50,- euro p.p waard!). Hier vind je de Lord of The Rings en Hobbit filmset! Alle kleine details maken de tour meer dan waard. Ook vindt je onderweg de Blue Springs, fantastisch helder blauw water in het droge boerenlandschap.

Vanuit Rotorua hebben we Wai-o-Tapu Thermal Wonderland bezocht, met de kleurrijke champagne pool. Er zijn nog genoeg andere geothermische parken maar overal hangt een aardig prijskaartje aan dus die hebben wij over geslagen. Wel zijn we (gratis!) naar Kerosene Creek gereden, een rivier waar water van 40+ graden doorheen stroomt en waar je in kan liggen, echt tof zo’n heetwaterbron midden in de natuur. Helaas stink je hierna een uur in de wind van de zwavel, maar het was het zeker waard! Ook zijn we nog even gaan wandelen in het Redwood forest en hier troffen we de silver fern (plant; varen) wat het symbool is van Nieuw-Zeeland.

Om de zwavelgeur te ontvluchten die sterk in Rotorua hangt zijn we doorgereden naar Tongariro National Park. Het park met 3 vulkanen, genaamd Mt Ngaurahoe (Mount Doom van Lord of the Rings), Mt Tongariro en Mt Ruaphu (Lonely Mountain van de Hobbit). Iedereen komt hier voor de 19km lange Tongariro Crossing. Door mijn been konden wij deze helaas niet doen. Wel hebben we 2 uur een fantastische hike gemaakt naar de Taranaki Falls in het park en hebben we de Tawhai Falls (Gollums Pool) bezocht! Na Tongariro National Park hebben we overnacht in Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland om de volgende dag de ferry naar het zuidereiland te pakken.

Lees verder deel 2 van deze blog waarin ik mijn reis over het Zuidereiland vervolg.

*Must-do's tips

Foto's

Silver Fern
Silver Fern
Kburgers1
Kayaktocht
Kayaktocht
Kburgers1
Champagne Pool
Champagne Pool
Kburgers1
Stingray (rog)
Stingray (rog)
Kburgers1