Nieuw-Zeeland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nieuw-Zeeland image

New Zealand | Masker op, snorkel in, flippers aan en gaan!

Nieuw-Zeeland
Oceanië
Dannydekoning

New Zealand | Masker op, snorkel in, flippers aan en gaan!



De volgende dag zijn we heel vroeg weggegaan zodat we al vroeg in Kaikoura aankwamen. Een prachtig plaatsje langs de oostkust met mooie baaien en kleine winkeltjes. Je kunt hier heel veel tours en tripjes boeken om dolfijnen en walvissen te kunnen zien. Dit is de beste plek in Nieuw Zeeland en je kunt ze meestal gegarandeerd zien. Dit komt omdat langs de kust van Kaikoura een soort van canyon onderwater loopt. Bij het strand en langs de eilanden is het ondiep, maar dan zakt het in ene 1000 meter naar beneden. Dit zorgt ervoor dat er veel leven is en het voor grotere zeedieren aantrekkelijk is om hier heen te komen. Ze worden dus op geen enkele manier door mensen gelokt of iets dergelijks. Je kunt ze echt zien in hun eigen leefomgeving. Wij zagen een trip om met dolfijnen te kunnen zwemmen dus die hebben we maar meteen geboekt voor de volgende morgen. Daar droomt toch iedereen van? We wilden dit beide al zo lang, dus we konden niet wachten tot de volgende morgen.

De volgende morgen moesten we heel vroeg op want we moesten al inchecken om 6.15 uur. Nog pikkedonker buiten springen we met onze slaapoogjes uit de Van. Boven ons strekt de milkyway zich in een baan boven ons uit, de dag kan beginnen!

Na een korte instructievideo met gedragsregels (het blijven natuurlijke wilde dieren en ze kunnen dan ook niet garanderen of je echt met ze kan zwemmen. Soms komen ze zelf naar je toe en soms hebben ze er gewoon geen zin in) werden we in onze wetsuits gehesen. Daarna werden we met de bus naar de boot gebracht die ons voor 3,5 uur mee zou nemen. Maroes goed voorbereid met de Kaikoura Cracker, sterke pillen tegen zeeziekte. Intussen werd het steeds lichter buiten en konden we genieten van het mooie uitzicht, de kustlijn en de bergen. Na ongeveer 20 minuten varen rees de zon op uit het water als een grote rode vuurbal. En net op dat moment zagen we de eerste dusky dolfijnen. De boot crew, net zo enthousiast als wij, stond samen met ons te juichen van blijdschap. Wow, en het waren er geen 10 of 20 maar honderden!!! Elke ochtend komen ze op die plek naar de kust vanuit de diepe canyon. Ze kwamen spelen met de boot, maakten backflips en sprongen op uit het water als of het hun lievelust was. Wow, we konden onze ogen niet geloven, zo veel! We konden dan ook niet wachten om het water in te gaan. De eerste groep ging het water in terwijl wij vanaf de boot foto’s maakten en genoten. Er werd ons al verteld dat je in het water zo gek mogelijk moest doen en je zelf alles uit de kast moest halen om de dolfijnen te entertainen. We hoorden dan ook de meest vreemde geluiden komen uit de snorkels, wat zeer hilarisch was. Maar het hielp, fantastisch om te zien dat de dolfijnen gewoon backflips maken tussen de mensen die er zwommen.

Toen was het eindelijk onze beurt, daar zaten we op de rand van de boot. Masker op, snorkel in, flippers aan en gaan. We voelden niet eens de kou van het water zoveel adrenaline hadden we in ons lichaam. Meteen al kwamen de dolfijnen naar ons toe en je hebt werkelijk waar geen idee waar je moet kijken zo veel zijn het er. We maakten de meest vreemde geluiden door onze snorkels alsof ons leven er van af hing. Maar het werkte echt, als je even geen dolfijn zag en je maakte een geluidje dan kwamen ze meteen nieuwsgierig kijken wat je aan het doen was. Danny was zo slim om twee stenen van het strand mee te nemen. Die gebruikte hij om onder water te klikken, daar kwamen ze ook meteen op af. Je kan echt met ze spelen, daar kwamen we al gauw achter. Sommige dolfijnen beginnen om je heen te zwemmen en als je dan met hem meedraait gaan ze steeds sneller om je heen draaien. Een leuk spelletje om te kijken wie sneller is, nou je kunt die beesten niet bijhouden en je bent dan ook helemaal uitgeput. Terwijl ze om je heen draaien als een tornado houden ze oogcontact met je en houden ze je goed in de gaten. Ze testen je ook door in eens de andere kant op te draaien om te zien of je dat ook kan. Geweldig toch? Je kan het je niet voorstellen zo magisch om contact te hebben met deze wilde dieren in hun eigen leefomgeving. Het voelt dan ook echt als een eer om met ze te zwemmen en te spelen. Het is nog magischer om hun geluidjes en hoge piepjes te horen, echt betoverend. Ze stralen ook totale blijdschap uit, spelen met elkaar en de zwemmers en doen de leukste backflips. Heel apart om te zien hoe een dolfijn onder je vandaan komt uit het diepe, dan pal naast je uit het water springt en weer in het water plonst. We konden er echt geen genoeg van krijgen en de dolfijnen ook niet. Soms zat ik precies in een school met dolfijnen en zwommen we met z’n allen richting de boot. Ze kruisen je dan voor en achter, boven en onder je en begeleiden je zo naar de boot, waar ze weer als groep uitelkaar gaan. We wilden dan ook niet het water uit, maar na drie keer zwemmen moesten we echt terug met de boot. De hele boot was in een euforische stemming en alle mensen, inclusief crew, hadden een grote smile op hun gezicht die er voor de rest van de dag niet meer af ging. De crew vertelde dat we het echt getroffen hadden omdat ze met zo velen waren en echt interesse in ons hadden. Dit hadden we dan ook echt niet verwacht of durven hopen. We moesten ons echt inhouden om niet een tweede trip te boeken toen we weer aan wal waren.

Foto's

0c08a.jpg
0c08a.jpg
Dannydekoning
fc571.jpg
fc571.jpg
Dannydekoning
f4995.jpg
f4995.jpg
Dannydekoning