Nieuw-Zeeland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nieuw-Zeeland image

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland
Oceanië
Jonneke

Nieuws vanuit NZ deel 6 (maar eigenlijk vanuit Melbourne)

Ok mensen, hier het laatste stuk :)

Woensdag 21/01

We zijn naar de Milford Sound geweest (fjord). Was erg mooi maar de cruise was $64 wat ik het toch niet helemaal waard vont want het regende keihard (het regend daar 360 dagen per jaar) waardoor we de helfd van de tijd binnen moesten zitten & nauwelijks iets zagen. Op het dek was het wel super mooi met allerlei watervallen enzo. We staan nu ergens te kamperen (heb geen idee waar :P).

Donderdag 22/01

Vandaag waren we in Te-anau.. Niet echt veel gedaan, alleen een stukje gewandeld met Simone, was wel nice.

Dinsdag 03/02

Afgelopen tijd niet zo veel gedaan. Iedereen is het reizen een beetje zat heb ik het idee. We hebben de afgelopen paar maanden ook zoo veel gezien! Nouja, dat komt vanzelf wel weer goed neem ik aan, haha.
Sylvi is ondertussen vertrokken naar Auckland en van daaruit vliegt ze weer terug naar Aus. (Zij moest al eerder terug omdat ze de 5e in Perth moet zijn).
Morgen gaan Nina en ik met dolfijnen zwemmen, daar heb ik wel heel veel zin in!!


Woensdag 04/02

Woooooow!! We hebben net met een stuk of 300 wile dolfijnen gezwommen en dat was echt zoooooo vet!!!!! Echt niet normaal! We moesten er om 8:30 zijn en toen kregen we wat uitleg en konden we onze wetsuits aantrekken (heel charmant :P). Toen gingen we op die boot met maar heel weinig mensen (om de dolfijnen te beschermen)..
Op een gegeven moment zaten we dus middenin die grote groep, echt zo spectaculair! Toen de schipper toeterde mochten we het water in om met ze te zwemmen. Heel gek was dat! Sommigen zijn heel erg geinteresseerd en willen met je spelen enzo. Dan moet je om ze heen circelen, dat vinden ze leuk. Ze maakten ook allemaal salto's enzo, heel vet om te zien. Er waren ook heel veel babies, suuper schattig!! We mochten de dolfijnen ook niet aanraken omdat ze dus wild waren. Ze willen niet dat ze teveel aan mensen gewend raken.
We mochten drie keer in het water, gemiddeld denk ik 10 minuten per keer.
Het was echt zooooo nice!
In het begin was ik trouwens wel zenuwachtig want die schipper vertelde doodleuk dat er heel veel haaien daar zwemmen.. Witte haaien enzo.. Dus ik dacht al als ik maar niet wordt opgegeten. Maar later vertelde hij dat dolfijnen en haaien vijanden zijn en dat ze bij elkaar uit de buurt blijven dus dat we, zolang we bij de dolfijnen waren, niks te vrezen hadden. Heb er maar zo weinig mogelijk aan gedacht toen ik in het water lag, haha.

Zondag 08/01

We zijn weer terug in Melbourne in het oude vertrouwde huis in Elgin Street :D
Gisteren een huisfeest gehad, was heel erg gezellig (maar ook erg warm.. 45 graden!!)
Morgen gaan Simone en ik op zoek naar werk in de buurt (wordt waarschijnlijk iets van fruitplukken ofzo).