Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sydney image

Tips 'What to do in Sydney?'

Sydney
Australië
YaraBon

Tips 'What to do in Sydney?'

Nadat ik mijn introductieweek (zie vorige blog) hier heb doorgebracht, ben ik samen met twee Nederlandse meisjes nog anderhalve week in Sydney gebleven. Ik heb een aantal leuke tips op een rijtje gezet.

Naast de welbekende stranden die je tegenkomt bij de wandeling van Coogee naar Bondi (of andersom) zijn er rondom Sydney nog andere stranden die je kunt bezoeken. Je kunt met de ferry vanaf Circular Quay naar Manly Beach. Je waant je hier in een buitenwijk van Sydney met veel kleine winkeltjes en restaurantjes. Het strand zelf is schoon, maar redelijk druk. Een echte aanbeveling is om ’s avonds rond zonsondergang de ferry terug te nemen naar Sydney, zodat je vanaf het water kunt genieten van de verlichte Harbour Bridge en Opera House. Prachtig!
Mocht je toch liever een rustiger strand willen bezoeken, dan kun je naar Curl Curl Beach. Je neemt hierheen weer de ferry naar Manly Beach en moet daarna nog ongeveer een halfuurtje in de bus. Het kost je wat tijd, maar dan heb je ook wat. Zoals op Bondi Beach is er een zoutwater zwembad aan het strand. Als de zee zelf te wild is voor je, kun je hier altijd nog pootje baden. We waren hier trouwens op een aantal mensen na de enige! Een heerlijk dagje kunnen genieten zonder toeristen en toch in Sydney.

Wanneer je niet zo van het strand houdt, zijn er natuurlijk ook andere opties! Je kunt bijvoorbeeld door de stad wandelen. Vanaf ons hostel (in het centrum van Sydney) zijn we via Hyde Park en St. Mary's Cathedral langs de Art Gallery van New South Whales gelopen, door de Botanische Tuinen richting The Opera House. In de Botanische Tuinen gepicknickt en genoten van het zomerzonnetje. Daarna doorgelopen naar The Rocks, dit is de oudste wijk van Sydney. Je kunt hier schattige oude huisjes vinden, maar ook winkeltjes en cafés. Als je The Rocks uitloopt richting het water, kom je uit bij The Harbour Bridge. Wat ik zeker aanbeveel is de brug over lopen en bij de eerste toren omhoog gaan. Je kunt hier tegen het kleine bedrag van $13 genieten van een prachtig uitzicht over de haven van Sydney en natuurlijk The Opera House. Tevens kun je ook de brug op via The Harbour Bridge Climb, hier betaal je alleen veel geld voor.. Je hebt natuurlijk de ervaring, maar het uitzicht zal bijna niet verschillen van dit mooie (onbekende) viewpoint.

Lekker de toerist uithangen? Je kunt voor $67 (ongeveer 45euro) een pas kopen met toegang tot Sydney Sea Life, Sydney Wild Life Zoo, Madame Tussauds en The Sydney Tower. Allemaal erg leuk! Het uitzicht vanaf de Sydney Tower viel een beetje tegen, zo kun je The Opera House nét niet zien door een kantoorgebouw.. Verder wel The Bridge en je kunt heel ver kijken over de stad. Kraampjes met allerlei typisch toeristische dingen, kun je op Paddy’s Market vinden. Hier kun je echt van alles kopen. Denk daarbij aan boemerangs, koala/kangoeroe knuffeltjes, en zelfs zonnebrillen en carnavalspakjes. Als je niet oppast krijg je zelfs een massage aangesmeerd (zie ik er gestresst uit!?). Hier heb ik op mijn één na laatste dag in Australië souvenirs voor het thuisfront ingeslagen, tegen een lage prijs.

We hebben natuurlijk ook Blue Mountains National Park bezocht, maar daar zal ik een aparte blog aan wijden. Wordt vervolgd..

Foto's

9c87a.jpg
9c87a.jpg
YaraBon
fea82.jpg
fea82.jpg
YaraBon
64ca7.jpg
64ca7.jpg
YaraBon
d7a2b.jpg
d7a2b.jpg
YaraBon
129bd.jpg
129bd.jpg
YaraBon
1620d.jpg
1620d.jpg
YaraBon
c0be6.jpg
c0be6.jpg
YaraBon