Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sydney image

Gold & Surfing

Sydney
Australië
Reefje

Gold & Surfing

Morgen hebben we de Farewell party met als thema Gold & Surfing. Wie zich het beste kleedt kan leuke prijzen winnen (denk aan buspas, surfkamp en een auto). Blijkbaar is iedereen (nou ja, bijna iedereen dan) dit heugelijke feitje ontgaan tijdens de bijeenkomst in Alkmaar, want iedereen moet nog ff snel de stad in om een outfit aan te schaffen. Maar goed dat mijn groepje vandaag de regeldag heeft. Nadat wij onze bankrekening, zorgverzekering en postadres hebben geregeld, zijn wij na de lunch vrij tot een uurtje of zes. Mooi, want dan kan ook ik stad en land afzoeken naar iets gouds. Surf spullen doen we niet moeilijk over. Zo’n beetje alle winkels in Sydney bestaan namelijk uit beachware.

Met veel moeite hebben we dan toch een paar gouden accessoires bij elkaar weten te sprokkelen (Ingrid & ik hebben fantastische gouden opplak wimpers gevonden!). Om 18 uur gaan we allemaal samen eten in een gezellig restaurant, waar je zelf je eten mag grillen. Best een leuk idee. Praktisch is het echter niet als je een onwijs grote lap vlees op je bord krijgt dat toch zeker een half uur moet braden. Om 9 uur (je leest het goed) gaan we met zijn allen uit in de nightclub The Gaff (backpackers place to be). Het beloofd een super gezellige avond te worden waarbij de alcohol rijkelijk vloeit, stelletjes als paddenstoelen uit de grond schieten (ik hou me toch liever bij de internationale contacten ) en sommige bedden die avond onbeslapen blijven in het hostel.

Gelukkig, we hebben 1 keer de gelegenheid om uit te slapen en dat was vandaag. Om 13 uur staat iedereen voor het hostel mooi te wezen in zijn of haar goud/surfers look. Er zitten een paar mooie exemplaren bij al zeg ik het zelf (zie foto’s ). BBQen doen ze graag in Australië, onze lunch bestaat uit een stukje kangaroo en emoe. Beetje een taaie smaak kangaroo, maar emoe smaakt des te beter. De hele middag worden we naast de prijsuitreiking bezig gehouden met allerlei spelletjes. Als echte Hollanders kan een polonaise natuurlijk niet ontbreken, er staat een surfsimulator waar iedereen zijn kunsten kan laten zien en de limbodans wordt uitgeoefend (een mooi uitzicht voor de mannen op de eerste rij, 1 van de dames heeft een niets verhullend rokje aan). Na de uitreiking (moi is helaas niet in de prijzen gevallen) worden de glazen bijgevuld en alle camera’s nog 1 keer tevoorschijn getoverd om deze mooie herinnering vast te leggen.

Foto's

eb262.jpg
eb262.jpg
Reefje
1fe3c.jpg
1fe3c.jpg
Reefje
1fe3c.jpg
1fe3c.jpg
Reefje
2de7d.jpg
2de7d.jpg
Reefje
2de7d.jpg
2de7d.jpg
Reefje
26727.jpg
26727.jpg
Reefje
26727.jpg
26727.jpg
Reefje