Queensland reisblogs

Crickey!

reefje was er (tot 20 sep 2008) Gepost op 18 jun 120 reacties

Omdat de Oz Experience niet meteen doorrijdt naar Noosa, zijn we verplicht om een nacht in Rainbow Beach te blijven. Het hostel ligt redelijk afgelegen en naast de lokale live band is er niet veel in het hostel te beleven. Onze kamer delen we met Aziaten die ons vol bewondering aanstaren, wanneer Ingrid zegt dat we uit Nederland komen. “You’re the first Dutch girls I have seen!,” roept er een. Voordat de Aziaten ook maar de kans krijgen om ons lastig te vallen met allerlei vragen, maken Ingrid en ik aanstalten om naar bed te gaan. Als ik ’s morgens wakker word, ben ik blij dat we van onze Aziatische buren verlost zijn.

Mijn onderbuurman heeft mij namelijk de halve nacht wakker gehouden, omdat ie scheten liet in zijn slaap! (gelukkig ben ik ietwat verkouden) Van de ene vieze bezigheid rollen Ingrid en ik in de andere. Als we de volgende dag in ons hostel Koala’s in Noosa aankomen (we hadden een tip gehad dat het een zeer mooi hostel zou zijn) blijkt onze tip verre van waar te zijn. Voor de tweede keer belanden we in een smerig Koala’s hostel, waar vreemde witte vlekken op de matrassen zitten, de badkamer vochtige plekken heeft en rare schilferende stukjes in de wasbak zitten. Het is jammer dat we al betaald hebben…

Het eerste wat we zaterdag dan ook doen is uitchecken bij Koala’s en inchecken bij het YHA hostel (dat 10 keer beter is!). Vandaag gaan we actief doen. Het Noosa National Park bestaat uit vijf verschillende looproutes die jezelf kan afleggen. Wij nemen de blauwe en de rode tracks, die ons langs het strand en door het park leiden. Tijdens een 4 uur durende tocht, nemen we de Australische flora en fauna en de mooie stranden in ons op. ’s Avonds vertoeven we lekker in ons hostel met een boekje en een drankje. Wederom heb ik het niet getroffen met mijn onderbuurvrouw. Deze keer is het een vrouw van middelbare leeftijd (naar onze mening heeft ze een paar steekjes los!), die de hele nacht door scheiße roept en heel hard zucht als ik me omdraai. Veel slaap krijg ik helaas niet.

Zondag is het dan zover! Vandaag gaan we naar de bekende Australia Zoo van de inmiddels wereldbekende Steve ‘Crickey’ Irwine (inmiddels alweer een jaar dood). Bij de bushalte worden we opgepikt door een grote coach die ons gratis naar de zoo in Beerwah brengt, dat ongeveer een uurtje van Noosa ligt. Tijdens onze rit krijgen we een filmpje te zien over Steve’s leven. Zijn ouders (loodgieters gevestigd in Melbourne) waren net als hun zoon enorme fan van het Australische wildlife. Samen met zijn vader ving Steve zijn eerste krokodil op 9 jarige leeftijd. In de jaren die volgden, ontpopte Steve zich als een ware Crocodile Dundee. Zijn ouders kwamen op het idee om een kleine zoo te beginnen, genaamd The Beerwah Reptile Park. Sinds begin jaren 90 is het park uitgebreid en draagt het inmiddels de naam Australia Zoo.

Alle krokodillen die in het park verblijven zijn door Steve en zijn vader gevangen. Hun intentie was om krokodillen die in het wild leven te vangen, wanneer zij een gevaar kunnen zijn voor mensen of wanneer mensen een gevaar kunnen zijn voor de beesten. Naast de bekende crocs zijn er een aantal andere beesten te vinden zoals koala’s, olifanten, tijgers, schildpadden, slangen, wombats en dingo’s. In het Crocoseum (stadion) vinden nog steeds de oude shows plaats met de crocs, die Steve zelf altijd gaf. Het is een gave show om te zien, maar je mist het enthousiasme van mr. Crocodile Dundee himself. De zoo is een echte aanrader en onderscheidt zich van alle dierentuinen die ik tot nu toe heb gezien. Je kan echt upclose and personal zijn met de dieren. En tijdens etenstijd kan iedereen meegenieten en worden we geïnformeerd over het desbetreffende beest. Nadat we een dag in het park hebben rondgeslenterd, hebben Ingrid en ik een nieuwe liefde gevonden. Tucker, de koala! Zoooo lief!

Maandag is onze laatste dag in Noosa, want morgen vertrekken we alweer richting Brisbane. Eigenlijk wilden we er een stranddagje van maken, maar het ziet er erg bewolkt uit en we besluiten om lekker te gaan shoppen. Tijdens de lunch komen we een paar bekenden tegen. Graham, Daran en Ed lopen gezellig met zijn 3 door Noosa te slenteren. Grace is in Hervey Bay aan het werk, maar het ziet ernaar uit dat ze de jongens snel achterna zal reizen. Na even met de guys te hebben gekletst, gaan ze weer verder. Ik heb zo’n gevoel dat ik de jongens vast wel weer een keer zal tegenkomen!

reefje Positie 27780 (0 p.) Lid sinds 17-06-2012 Foto's en tips: 59 Blogs: 55 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Jammer dat Steve er zelf niet meer is om deze shows te doen!
blogfoto nr. 2
Happen naar het baasje
blogfoto nr. 3
Zo lief als ze klein zijn
blogfoto nr. 4
Cute
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Volcanic Hazard!
4 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Tongariro Crossing
Humanopoly
0 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Auckland
Auckland Council
0 1
Gepost op 27 januari
Nieuw-Zeeland Auckland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.