Queensland reisblogs

Het weer, cruise schepen en loslopende senioren

JennyPenny is er nu(tot 31 aug 2011) Gepost op 31 aug 110 reacties

Een groet vanuit zonnig Airlie Beach. De weersvoorspelling voor deze week is wederom niet slecht: partly cloudy, mild, breezy, humid, maybe a shower en 25 graden! Van alles wat dus.

Wat een weer.
Wat een weer weer.
Wat een weer weer vandaag.
(bron: Sjra Puts, vertaald vanuit het Limburgs dialekt door Jenny Op den Camp Smile)

's Ochtends is het bewolkt in Airlie Beach. Als ik 's ochtends om half zeven (ja, dan begint mijn werkdag) naar buiten loop hangen de wolken laag over de bergen, als een mistige waas over de toppen. Ik wantrouw die wolken altijd. Het eerste wat ik denk is 'het gaat zometeen keihard regenen'. Dat is hoe het in Nederland zou gaan. Wolken betekenen meestal regen. Had ik maar meer vertrouwen in ze want 's middags breken die grijze jongens open en komt keihard de zon door. De lucht is dan azuurblauw, met witte plukken wolk. De zee is op haar mooist als de zon schijnt. Ze kleurt van regenwolkgrijs naar anzichtkaartblauw, met kleurverschil in de diepe en ondiepere delen. De bootjes drijven gemoedelijk op het water. Prachtig, ik geniet elke keer weer van dit uitzicht! Een enkele keer zie je een immens cruiseschip aan de horizon.

Wat? Cruiseschip?! Aaaah! Dat betekent horden Australische toeristen die Airlie aandoen voor een dagje. Dag rust! Bij gebrek aan bezienswaardigheden en activiteiten voor deze doelgroep, lees 'senioren' wordt er een extra markt georganiseerd op de boulevard langs het strand. Dit betekent voor mij als bus driver: a) geen parkeerplaats b) loslopende senioren c) geen overzicht over de backpackers die met de Greyhound bus arriveren. En toch is het leuk om te zien. Backpackers die met hun enorme rugzakken zich tussen drommen senioren, met of zonder stok, proberen te wurmen. Volledig gedesorienteerd door de markt aan de ene kant en de geparkeerde auto's aan de andere kant, lopen ze de verkeerde kant op of nemen de minst efficiente route naar mainstreet. Dit betekent dus ook dat ze niet ons hostel geboekt hebben...wat heel dom is want dan hadden ze met mij met het busje meegekund.

Het verschil in kleding is ook opvallend:
senioren: kaki of witte korte broek , soms allemaal dezelfde hawaii-blousen (zo-raken-we-elkaar-in-ieder-geval-niet-kwijt-blouse), witte sportschoenen met sokken, hoed, handen op de rug
backpackers: jeans korte broek, slippers, zonnebril, backpack op de rug, handen vol met extra tassen en foodbags

Grappig om te zien, die verschillen.

JennyPenny Positie 14421 (0 p.) Lid sinds 15-08-2011 Foto's en tips: 0 Blogs: 2 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Airlie Beach
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Ontmoetingen...
2 2
Gepost op 17 augustus
Australië Queensland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.