Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Queensland image

Mijn autoroute - De Australische East Coast in een campervan

Queensland
Australië
Backpackgek

Mijn autoroute - De Australische East Coast in een campervan

Mijn autoroute.

Na tijden dromen over dat eiland aan de andere kant van de wereld was het in november 2008 dan eindelijk zover: we vertrokken naar Australië. Het land waar we lang op gewacht hebben en enorm veel van verwachtten.

Ons hart maakt een sprongetje als we na de lange reis de landingsbaan in Sydney raken. We kunnen niet wachten om de stad in te duiken en ons onder te dompelen in het Ozzi-leven. We gooien onze backpacks in het hostel en voor het weten wandelen we door de prachtige Botanic Gardens naar het Opera House en de Harbour Bridge. Het is fantastisch om deze wereldiconen eindelijk in het echt te zien

We bestempelen Sydney meteen als de meest geweldige stad ter wereld. De prachtige iconen, heerlijke haven, geweldige stranden en goede restaurants maken het leven hier een feest. Het feit dat de frisse berglucht van de Blue Mountains binnen twee uur van de stad te bereiken is, maakt het alleen nog maar mooier.

Met een goedkope binnenlandse vlucht komen we in Cairns terecht. Hier komen we eigenlijk maar voor één ding: de onderwaterwereld. Na vier dagen op open zee mogen wij ons gecertificeerde duikers noemen. De wereld onder het wateroppervlak is enorm indrukwekkend. Het prachtige koraal, de kleurrijke visjes en de enorme schildpadden zorgen ervoor dat wij ons in een sprookje wanen. De fantastische haaien maken het plaatje helemaal compleet.

De roadtrip langs de oostkust
Terug in Cairns staat onze campervan op ons te wachten. De zeebenen verdwijnen snel en we beginnen enthousiast aan dit volgende avontuur. Als het donker is komen we aan in Mission Beach, maar pas als we de volgende ochtend nog een beetje onwennig uit het busje rollen, zien we goed waar we echt beland zijn. We worden wakker van de zonsopkomst en wanen ons in een paradijsje. Palmbomen, hagelwit strand en een felblauwe zee: prachtig! We hebben hier één missie: de cassowaris spotten. Na een wandeling door het bos staan we opeens stil. Daar staat, midden op het bospad, de enorme vogel. Snel maken we een foto als bewijs en met bonkend hart lopen we terug naar de camper. Wat een geweldig beest!
We zakken met ons huis op wielen verder af langs de oostkust en brengen een bezoek aan de Whitsundays. Alle blauwe zeeën die we eerder zagen, vallen in het niet bij deze fantastische eilandgroep. Hagelwitte stranden een onbeschrijfelijk blauwe zee. We zijn er stil van.

Onze roadtrip gaat verder naar het relaxte Town Of 1770. Onderweg genieten we van het diverse landschap en we kunnen ons geluk niet op als we een groep kangoeroes rond zien springen. Snel zetten we de campervan aan de kant van de weg en stilletjes genieten we.

We rijden door naar Rainbow Beach en bezoeken het zandeiland Fraser Island. Na een bezoekje aan de dolfijnen van Tin Can Bay rijden we door naar Brisbane. Onderweg kunnen we het niet laten een koala te knuffelen in de Australia Zoo. Terwijl onze camper op een camping aan de rand van de stad staat, nemen wij de stadsbus en begeven we ons in Brisbane weer in het stadsleven. Toch zijn we iedere avond weer blij dat we weer kunnen slapen in ons rijdende huisje op de camping.

De kust tussen Brisbane en Sydney staat voor ons in het teken van surfen. In relaxte plaatsjes als Coolanggatta, Byron Bay, Lennox Head en Port Macquarie dompelen we ons onder in het surfleven. We genieten van de golven en de sfeer in de plaatsjes maakt het leven hier perfect.

Veel te snel komt het einde van de reis dichterbij. Sydney nadert snel en het moment dat we met de camper over de Harbour Bridge de stad weer inrijden is onvergetelijk en vormt een prachtige afsluiting van onze roadtrip. Het reizen met de camper stond helemaal in het teken van vrijheid. We namen ons huisje overal mee naar toe en waren altijd vrij om ergens te blijven hangen, even een omweg te maken en onverwachts te stoppen om kangoeroes van dichtbij te bekijken.

Deze reis overtrof alle verwachtingen. Australië zit voor altijd in ons hart en we komen hier zeker terug. Misschien zelfs om dan nooit meer weg te gaan…

Foto's

4ff77.jpg
4ff77.jpg
Backpackgek
9e801.jpg
9e801.jpg
Backpackgek