Queensland reisblogs

overleven op fraser island deel 1

jonneke was er(tot 15 dec 2008) Gepost op 15 dec 087 reacties

(heb heel weinig tijd voor een blog, dus verdeel het even in 2 stukken)
Nounou mensen,
ik heb gekampeerd op het grootste zand eiland ter wereld hoor! En het was super leuk!
Vrijdag avond kregen we (de groep die naar Fraser zou gaan, 33 mensen) een filmpje te zien over het eiland en werden de groepen ingedeeld. Ik zat in een groepje met 4(!) Nederlanders. We moesten boodschappen doen, wat best lastig is voor 11 mensen, 3 dagen. We hadden uiteindelijk ook te weinig maar dat hoort er bij.
Zaterdag moesten we om half 8 verzamelen en iedereen was netjes op tijd, behalve de mensen die het hele ding organiseerden. Dat is soms best irritant hier in Aus; mensen zijn iets te relaxed waardoor ze vaak te laat komen enzo. Uiteindelijk hadden we dan onze 4wheel drives en konden we alles op het dak gaan laden.
Om 11 uur konden we dan eindelijk vertrekken hoor! We moesten een klein stukje rijden naar de ferry waar we gelijk vast kwamen te zitten met de auto in het zand, haha. Na wat duwen en trekken waren we los en konden we de ferry oprijden.
Na 5 minuten 'varen' waren we op Fraser Island!!
We moesten heel lang over het zand rijden en alle auto's zijn denk ik minstens 3 keer vast komen te zitten die dag. We hebben ook het 'shipwreck' gezien. Dat is echt heel mooi! Een heel oud en vergaan schip wat daar gewoon ligt, heel gek!
Daarna gingen we door naar een of andere cliff. Dat was wel heel mooi, maar er waren zo veel mensen dat je nauwelijks iets kon zien.
Toen we dat gezien hadden moesten we vrij snel doorrijden en een kampeerplekje zoeken want je mag alleen op bepaalde tijden op het strand rijden (in verband met eb en vloed). Na 20 minuten rijden hadden we een goede plek gevonden en kon iedereen de tentjes op gaan zetten...

(ok m'n tijd is nu echt op.. morgen deel 2, haha)

xx

jonneke Positie 32022 (0 p.) Lid sinds 25-09-2008 Foto's en tips: 162 Blogs: 57 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

weer terug thuis
4 2
Gepost op 29 mei
Nederland Zeeland
Nog maar 1 nachtje slapen!!
0 8
Gepost op 21 mei
Australië Sydney
Vaarwel Melbourne!
0 6
Gepost op 18 mei
Australië Melbourne

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Ha Jonneke,

Dank voor je kerstkaart, dat vonden we echt een verrassing! Leuk dat je in dat verre Australie nog even tijd hebt gevonden voor een persoonlijke kerstboodschap. Ik ben afgelopen weekend met Saskia naar Wenen geweest met de trein; een prachtig wit landschap -net Intratuin in het groot- het was midden in de nacht en dan al dat wit met verlichte kerstbomen, heel mooi. Wenen was ook geweldig. Wij genieten steeds van jouw verhalen en reizen gelijktijdig met jou mee! Een ding staat vast, ik ga zeker nog een keer naar Australie/Nieuw Zeeland, het was altijd al mijn wens maar wordt nu nog eens bevestigd. Lieve nicht van me, ik ga kerstboodschappen halen want 2e kerstdag gaan we met z'n allen hier tapas eten. Floor blijft dan voor het eerst hier slapen, zie ik dus echt naar uit. Floor is een schatje, ze huilt zelden en kijkt al heel wijs de wereld in. We zullen met kerst een foto maken van ons allen en jou deze per mail toezenden.

Lieve nicht nog heel veel plezier en heel geweldige kerstdagen daar,

Tante Rita.

Door: • Geplaatst op

Ha meisje,

grappig om te lezen hoe alle mensen zich druk maken over het plaatsen van jouw foto's. Ze snappen zeker niet dat wij niet kunnen wachten om allles wat jij beleefd te kunnen zien!! Dus laat je niet van de wijs brengen en zet zo veel mogelijk mooie plaatjes op deze site. Ook geniet ik altijd van je onderschriften; ze zijn zo echt jij.
Heel veel groetjes en knufjes en plaats maar snel het vervolg van je belevenissen op Fraser Island.
XXXX mama

Door: • Geplaatst op

shipreck? zoiets als bij het katseveer ;)

mopje!

heeel veel kusjes

Door: • Geplaatst op

Ha lief nichtje,
Ben net weer een beetje bij met je laatste avonturen, wat mij het meest geweldig lijkt zijn eigenlijk die dolfijnen. Mijn grote wens is om nog eens met ze te zwemmen, liefst wel iets dichterbij als Australie!
Ja je tante is niet meer zo heldhaftig als ze eens was, lang, lang geleden. Heeeeeeeeel lang.
Het is hier gillend koud, Bono is een week of twee geleden geschoren en die is dus niet blij.
Hij ziet er al niet uit ten eerste, maar ten tweede weet hij, als hij buiten is, niet hoe gauw hij weer naar binnen moet komen. En daar word ik dan gelukkig weer een beetje blij van.....
Nou meisje, geniet maar weer verder en doe de groeten aan al die Hunks die je vast overal ontmoet.
Overigens weet je toch wel dat Australie vroeger een straf-kolonie was van de Engelsen ? En daar stammen al die knapperds nou vandaan. Dus kijk uit!!!
Heel veel liefs van tante en oom.

Door: • Geplaatst op

Hehe, eindelijk weer een berichtje van jou! Kijk iedere dag, ben benieuwd naar het vervolg. Genietse, liefs, tante Jos

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.