Karijini NP foto's & tips

'562285' door BenRTravellers '562285' door BenRTravellers

AustraliëKarijini NP

AustraliëKarijini NP

Art of Nature

BenRTravellers

Een roadtrip door de outback van Noord-West Australië is een aaneenschakeling van wonderschone landschappelijke hoogtepunten. De één nog mooier dan de ander. Van sommige plekken is het nauwelijks voor te stellen dat ze gevormd zijn door de grilligheid van Moeder Natuur. De Hamersley Gorge in Karijini National Park is zo'n plek. Alhoewel het gehele park bestaat uit verschillende prachtige kloven, die je al wadend door ijskoude beekjes en watervallen en klimmend en klauterend kunt verkennen, is Hamersley Gorge de onbetwiste parel. Het kost je een omweg van 50 kilometer (waarvan de helft onverhard) om er te komen, maar eenmaal daar wordt je beloond met deze wonderschone creatie van Moeder Natuur. Wat mij betreft Kunst met een grote K.

'524985' door Bart Brouwer '524985' door Bart Brouwer

AustraliëKarijini NP

AustraliëKarijini NP

Waterval

Bart Brouwer

Een kleine waterval in het Karijini National Park in West-Australië. De foto is gemaakt met lange sluitertijd. In het water reflecteren de fel oranje gekleurde rotswanden van de kloof waarin deze waterval gelegen is. Karijini National Park ligt in de Pilbara, een regio in het midden van de enorme deelstaat West-Australië. Het verweerde en droge rode landschap bestaat uit vele spectaculaire kloven die rijk zijn aan sprankelende watervallen en inheemse vegetatie en dieren.

'503428' door deerik '503428' door deerik

AustraliëKarijini NP

AustraliëKarijini NP

Fortescue Falls

deerik

De Fortescue Falls in het Karijini National Park, komt je tegen aan het einde van Dales George. De wandeling loopt parallel aan een riviertje door de canyon en begint bij Circular Pool. De totale wandeling duurt zo'n 3 uur en is een echte aanrader.

'506003' door deerik '506003' door deerik

AustraliëKarijini NP

AustraliëKarijini NP

Watertrap

deerik

Karijini National Park is de tweede grootste nationale park in West-Australië en een van de meest spectaculaire van Australië. Met adembenemende kloven, kristalheldere pools, watervallen, en een prachtige landschapen. Bovendien is het park zeer goed toegankelijk met mooi looproutes van verschillende niveaus, voor de beginner tot de avontuurlijke. Je komt diep in de ondergrondse kloven en langs watervallen waar je een verfrissende duik in kunt nemen.

'1089884' door ThijsVDenBurg '1089884' door ThijsVDenBurg

AustraliëKarijini NP

AustraliëKarijini NP

Een groene vriend op.

ThijsVDenBurg

Slapen in natuurparken kan overal ter wereld. Tenten, campers of een andere accommodatie, je hebt altijd kans om een bezoeker te hebben in je onderkomen. In Australië kwamen we deze groene vriend tegen. Hij of zij had de nacht met ons gedeeld in de rooftoptent, kun je dan spreken van een menage a trois? We hebben hem toch maar de deur gewezen en op een boom gezet. Een kleine foto als herinnering.

'872826' door MariekeH '872826' door MariekeH

AustraliëKarijini NP

AustraliëKarijini NP

Verfrissing!

MariekeH

In Australië vind je zoveel adembenemende gebieden met watervallen en pools om af te koelen. Karijini National Park is een absolute ´must see´ in West-Australië. Het park ligt ruim 600 kilometer van de westkust vandaan. Gooi je tank vol voor de lange afstanden in het park. De gravelwegen geven avontuur aan de trip. In Karijini vind je prachtige gorges om in te zwemmen, spiderwalks om in te klimmen, watervallen, lookouts en eenvoudige campings. Alles is hier de moeite waard om te stoppen en te verkennen, maar voor degenen die keuzes moeten maken: kies voor Hangcock gorge met Kermits Pool (zie foto) en Weano Gorge. De wandelingen zijn goed te doen, al vergt het klimmen soms wat meer van de avonturier in deze ´tropical semi desert´! Neem voldoende water mee. De vegetatie is prachtig en er leven allerlei dieren als slangen en hagedissen. Wanneer je een stopbord in de gorges ziet is het raadzaam om niet verder te klimmen. Mede doordat bezoekers deze borden negeren en vervolgens in nood komen en de gorges niet zelfstandig uit kunnen komen, zijn hulpverleners om het leven gekomen juist doordat zij hulp verleenden aan toeristen. Tip: Wees voorbereid op ijskoude gorges waarin je kunt afkoelen. Houd de informatieborden van de ranger in de gaten als het regent in de zomer! De paden kunnen dan verraderlijk glad zijn door ´flashflooding´. Laat je bij het informatiecentrum informeren welke gorges toegankelijk zijn op dat moment.

'1000911' door ThijsVDenBurg '1000911' door ThijsVDenBurg

AustraliëKarijini NP

AustraliëKarijini NP

Deze bolide is...gest

ThijsVDenBurg

De westkant van Australië wordt veel minder bezocht dan de oostkant. Maar hierdoor is het ook wat ruiger en minder toeristen die je tegenkomt. Een relatief drukbezocht punt is het Karinjini National park. Enkele kloven waar je doorheen kunt lopen zijn de grootste attracties. Oranje wanden die hoog oprijzen met een stroom op de bodem waar je doorheen kan waden. En watervallen als blikvangers. Iets buiten de paden kwamen we deze andere 'blik'vanger tegen. Geen weg in de buurt, dus hoe deze oude wagen er is gekomen is een raadsel. Het ligt er al een tijdje en zal het ook nog wel even doen. Totdat roestwerking geheel zijn intrede heeft gedaan. Een mooi stukje nostalgie buiten het gewone pad.

'1060189' door MariekeH '1060189' door MariekeH

AustraliëKarijini NP

AustraliëKarijini NP

Hamersley Gorge

MariekeH

Karijini National Park is een absolute ´must see´ in West-Australië. Deze foto is gemaakt in het oosten van Karijini. Maak kennis met het sprookjesachtige Hamersley Gorge. Neem een ijskoude duik in de gorge en geniet van de kleurrijke rotsen en de uitgestrekte natuur. Het park ligt ruim 600 kilometer van de westkust vandaan. Als je vanuit het zuiden komt, is Tom Price een goed beginpunt van Karijini. Hier zijn alle faciliteiten die je nodig hebt plus een goed informatiecentrum. Gooi je tank vol voor de lange afstanden in het park. De volgende brandstofstop ligt niet dichtbij. De wandelingen zijn goed te doen, al vergt het klimmen soms wat meer van de avonturier in deze ´tropical semi desert´! Tip: Wees voorbereid op ijskoude gorges waarin je kunt afkoelen en neem voldoende water mee voor de wandelingen. Houd de informatieborden van de ranger in de gaten bij regen. De paden kunnen dan verraderlijk glad zijn door ´flashflooding´. Laat je bij het informatiecentrum informeren welke gorges toegankelijk zijn op dat moment.

'572089' door MariekeH '572089' door MariekeH

AustraliëKarijini NP

AustraliëKarijini NP

Karijini National Par

MariekeH

Karijini National Park is een absolute ´must see´ in West-Australië. Het park ligt ruim 600 kilometer van de westkust vandaan. Als je vanuit het zuiden komt, is Tom Price een goed beginpunt van Karijini. Hier zijn alle faciliteiten die je nodig hebt plus een goed informatiecentrum. Gooi je tank vol voor de lange afstanden in het park. De volgende brandstofstop ligt niet dichtbij. De gravelwegen in deze outbackbestemming maken het avontuur af. In Karijini vind je prachtige gorges om in te zwemmen, spiderwalks om in te klimmen, watervallen, lookouts en eenvoudige campings. Het gesteente is zó ontzettend mooi ontstaan door onder andere erosie en de kleuren zo puur. Alles is hier de moeite waard, maar voor degenen die keuzes moeten maken: kies voor Hangcock gorge met Kermits Pool en Weano Gorge. De wandelingen zijn goed te doen, al vergt het klimmen soms wat meer van de avonturier in deze ´tropical semi desert´! Neem voldoende water mee. De vegetatie is prachtig en er leven allerlei dieren als slangen en hagedissen. Indien je een stopbord in de gorges ziet: klim niet verder. Mede doordat bezoekers dit sign negeren en vervolgens in nood komen en de gorges niet zelfstandig uit kunnen komen, zijn hulpverleners om het leven gekomen juist doordat zij hulp verleenden aan toeristen. Tip: Wees voorbereid op ijskoude gorges waarin je kunt afkoelen. Houd de informatieborden van de ranger in de gaten als het regent in de zomer! De paden kunnen dan verraderlijk glad zijn door ´flashflooding´. Laat je bij het informatiecentrum informeren welke gorges toegankelijk zijn op dat moment.