Cairns

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cairns image

Total Eclipse (of the heart)

Cairns
Australië
LvanAmelsfort

Total Eclipse (of the heart)

Ik begreep dat op de Nederlandse teletekst stond dat iedereen voor niets naar Cairns was gereisd maar ik heb m toch maar mooi gezien. De dag begon bewolkt, we zaten al om half 6 op het strand (gelukkig 10 meter van ons hotel :-)) maar vanaf een uur of 6 hebben we heel wat gaten in de bewolking gehad en door de eclips bril het fenomeen gezien. Het ziet eruit als het mondje van de kat in Alice in Wonderland (en ik was niet de enige die die opmerking maakte :-)). Vervolgens precies op het juiste moment bij de totale verduistering trok het open en die twee minuten heb ik het zonder bril gezien, geweldig! Echt heel speciaal om mee te maken, en met nog maar 10 seconden totaal te gaan trok het weer dicht. Wel gaaf: je ziet dan een paar seconden later dat een stukje zon weer tevoorschijn komt achter de wolken doordat de zee opeens weer verlicht wordt. Vervolgens hebben we nog een half uur het einde van de verduistering door de eclips bril kunnen zien. Mijn foto's zijn niet zo goed maar een paar van de groep hadden professionele spullen bij zich met zonnefilters enzo en die foto's worden nog wel rond gestuurd.

Naast de eclips is ook het great barrier reef in mijn hart opgeslagen. Ik heb gedoken en gesnorkeld en het was geweldig! Wat een mooi koraal en prachtige vissen. Je moet er even voor varen, op zeer woelige baren, maar dan heb je ook wat.

Afscheid van de groep gister was wel heftig, je hebt toch 4 weken van alles samen meegemaakt en gedeeld. Vandaag een beetje ziek, zwak en misselijk dus ik doe het rustig aan want morgen begint weer een nieuwe groepsreis. Ik ben benieuwd wat ik nog meer ga zien en meemaken! Voor velen van jullie komt nu het " bekendere" stuk, de oostkust met de whitsundays en frasier island. Mocht ik op het internet kunnen dan blog ik weer.

groetjes
Leoni

Foto's

8293f.jpg
8293f.jpg
LvanAmelsfort
1b722.jpg
1b722.jpg
LvanAmelsfort