Bonaire reisblogs

Boneiru ta Dushi

Gerholdt is er nu(tot 10 okt 2010) Gepost op 10 okt 106 reacties

Als ik lange tijd van huis ben geweest, dan mis ik de azuurblauwe warme zee & de altijd heersende zondagrust. Ik weet het dan zeker, “dat ik op mijn 108ste levensjaar, vanuit mijn schommelstoel vanaf mijn terras, uitkijkend over zee, met een gelukzalige glimlach op mijn vreugdevolle leven terug kijk”.

Ik had een wens, “als ik oud ben, wil ik een 2e huis op Bonaire”. Maar al mijn wensen worden tot nu toe veel te vroeg ingewilligd. Ik ben geboren voor het geluk. Mede door mijn onrust, daadkracht en voortvarendheid zit ik veel te vroeg en veel te jong op de plek van mijn dromen. Voor iemand die snel gewend is aan zijn omgeving, de dagelijkse sleur onverdragelijk is en waarvoor spanning & avontuur onontbeerlijk zijn is een eiland van 300 vierkante kilometertjes cactussen wel erg klein. Wij hebben niet eens een stoplicht, om de besproken levendigheid uit het dorp van Herman Finkers te ervaren. De vraag kriebelt............, kan ik het hier 61 jaar volhouden?

Ik maak geen boswandelingen, neeeh........, ik zweef door scholen vissen & langs kleurrijk koraal. Ik speel tennis op hardcourt banen, ik fiets een rondje eiland en probeer de seizoenverschillen te ontdekken in ons nationaal park; Washington Slagbaai. Als het een dag tropisch regent, dan ben ik blij en geniet ik van een kop warme chocolade melk en een pak speculaasjes. En voor het Kalverstraatgevoel, begeef ik mij in onze 250 meter lange hoofdstraat “Kaya Grandi” tussen de toeristen van een Cruiseboot.

Nee, geen spannende overvallen, wilde stadsritten met bezopen taxichauffeurs of jungle avonturen. Benedenwinds wonen we in een orkaanvrije regio, als de wind draait, ontvang ik een smsje omdat er weer eens iets enerverends valt te melden.

Zonder noemenswaardige veranderingen woon ik vanaf vandaag van het ene op het andere moment weer in Nederland, een bijzondere gemeente van Nederland!!! Dat maakt mijn woonomgeving nog meer bijzonder. Ik hoop dat alle beloofde toekomstige veranderingen ten goede komen aan de bevolking, economie en de infrastructuur.

Gerholdt Positie 1279 (100 p.) Lid sinds 27-02-2010 Foto's en tips: 22 Blogs: 27 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Een eigen huis, een plek onder de zon.....
blogfoto nr. 2
Een eilandtoertje met Skattig Zusje, naar de mooiste plekje in het Caribisch Koninkriijk
blogfoto nr. 3
Ma & Pa keuren de versheid van de vis op Lac Cai, die ze onder het genot van tropische muzikale klanken gaan veroberen
blogfoto nr. 4
Mijn dierentuin. Gedoopt door Ma in Jozef en Maria,
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Mameluk's Jungle Tour to Kaieteur Falls (deel 4)
4 0
Gepost op 07 april
Guyana Zuid Guyana
Mameluk's Jungle Tour to Kaieteur Falls (deel 3-3)
4 0
Gepost op 07 april
Guyana Centraal Guyana
Mameluk's Jungle Tour to Kaieteur Falls (Deel 2-3)
4 0
Gepost op 06 april
Guyana Georgetown

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Leuk he, om die historische gebeurtenis van dichtbij mee te mogen maken. En ondanks dat dit eiland bijzonder klein is, zijn we elkaar toch nog niet tegengekomen sinds je weer terug bent. Gek he?! Heb je ons huis in aanbouw al gezien? http://jmwgordijn.wordpress.com/
Tot binnenkort!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Nou van harte gefeliciteerd dan en welkom in Nederland.
Vrienden van ons zijn geemigreerd naar Curacao 3 jaar geleden heerlijk lijkt me als je daar van houd natuurlijk.Zij hebben een bungalowparkje overgenomen en het loopt als een trein.En jij??

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Welkom in Nederland. Wat mij betreft is Bonaire de mooiste gemeente van Nederland, al zullen sommige (chauvinistische) Nederlanders daar anders over denken! Bonaire heeft ons hart wel een beetje gestolen toen we daar twee jaar geleden waren. Wij zijn nog geen 108 jaar (nou ja, samen) maar we willen over twee,drie jaar - als we met pensioen willen - wel in Bonaire wonen. We gaan dan eerst een tijdje ervaren of Bonaire ons nog zo goed bevalt, dan een jaar op wereldreis en we hopen er dan te kunnen terugkeren voor langere tijd. We houden ons aanbevolen voor tips over hoe de huisvesting op Bonaire aan te pakken. Mooi geschreven blog, herkenbaar ook wel en uiteraard hopen wij dat het Bonaire voor de wind zal gaan!

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

In onze winter wil ik best met je ruilen ;-) En je kunt altijd nog reizen!

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Volgens mij zou je het daar prima kunnen uithouden (klinkt heerlijk en ziet er goed uit!), zolang het inderdaad je 2e huis is en je er dus niet het hele jaar door hoeft te zitten? Of heb ik het nu verkeerd begrepen en woon je er het hele jaar door? En natuurlijk kun je ook zo nu en dan het avontuur blijven opzoeken op andere plekken in de wereld! Leuk en goed geschreven en ik hoop met je mee, dat de beloofde veranderingen daaraan ten goede komen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.