Yucatan reisblogs

Rondreis op de Yucatan: 8, Palengue - Xpuijl

ahamori was er (tot 22 jan 2009) Gepost op 30 mrt 110 reacties

Mijn autoroute - Vandaag rijden we naar Xpuijl. De Mexicanen zijn druk bezig met het aanleggen van de nieuwe snelweg. Er zijn nog geen strepen of vangrail en het beton is nog niet overal aangelegd maar de bushaltes staan in de kleuren van de regenboog klaar voor de aanstaande buspassagiers.

Ons hotel staat naast de weg. Het is gebouwd voor werkers van de snelweg maar biedt alles voor een goede nachtslaap en er zijn toekans in de tuin.

We hebben nog tijd voor zonondergang om de piramiden van Xpuijl te bekijken. Dave is al bezig Donát in de auto te zetten. Gelukkig vraagt de vrouw van onze familie eerst de eigenaren van het hotel hoe ver de piramiden van Xpuijl zijn. Ca 200 meter in de overkant van de straat. Misschien kunnen we beter lopen, toch ?

Er zijn slechts 3 grote piramiden (in een stijl wat we hebben nog niet gezien), maar we zijn alleen en we kunnen op alles klimmen. Hier was de slaapkamer, hier de keuken. Wil je een kopje koffie? Speelsgewijs ontdekken.

s`Avonds eten we in het restaurant van het hotel. Het is heerlijk en nieuw. Kaas met een onbekende herkomst in een fajita met een saus van cacao.

ahamori Positie 1118 (120 p.) Lid sinds 12-09-2008 Foto's en tips: 22 Blogs: 9 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Hier mag je overal klimmen
blogfoto nr. 2
Xpuijl in zonsondergang
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Rondreis op de Yucatan: 9, Xpuijl - Chetumal
4 0
Gepost op 11 juni
Mexico Yucatan
Rondreis op de Yucatan: 7, Palengue
4 1
Gepost op 29 maart
Mexico Yucatan

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.