Yucatan reisblogs

Rondreis op de Yucatan: 6, San Cristobal de Las Casas - Palengue

ahamori was er (tot 20 jan 2009) Gepost op 26 mrt 110 reacties

Mijn autoroute - Het is tijd verder te gaan en afscheid te nemen van San Cristobal en zijn huizen. De weg naar Palengue duurt ca 4 uur. Valt het mee. Halverwege komt de lunchtijd aan en we stoppen bij een restaurant naast de weg. Mooi weer, geen andere gasten, het uitzicht is prachtig en de citroenbomen staan in bloei. Ideaal. Het personeel kijkt naar de tv, Obama legt net zijn eed af.

Na de lunch komen we aan Agua Azul. Ik heb al eerder foto`s ervan gezien maar de werkelijkheid overtreft alles. We moeten twee keer entreegeld betalen maar het is zeker waard. Azuur blauw water en waterrallen overal. Na de parkeerplaats kan je links omhoog of rechts omlaag gaan. Let`s go down! Goede keus. Na ca 150m langs het water en er is bijna niemand meer. Twee packagers rusten de nacht iets verder uit. Snel aankleden (gelukkig zijn de bikini`s mee) en naar het water. Fantastisch. Van ene klein zwembadje naar het andere lopen tussen de waterrallen. We moeten de handen van Donát goed vasthouden maar het is ontzettend leuk. We komen pas uit het water wanneer zijn mond net zo blauw is als het water. Omkleden en klimmen omhoog. Daar zijn de mensen uit de bussen. Druk bij de aangewezen zwemplek. Oh, is dat de enige plek waar je mag zwemmen? Oeps. Toch geen spijt.

Trappen en wandelroute gaan kriskras de rivier. Heel mooie plek. Hier kan je echt lang wandelen als je dat wil. We willen ook maar we moeten verder om nog op tijd in Palengue te arriveren. In Palengue staat ons hotel bijna naast het politiebureau. Toch zijn ze niet de meest sympathieke jongens. Te veel herrie door harde muziek. Maar het hotel en de kamer zijn ok. En er is Nickelodeon Junior in de TV! Wat een klein wereldje is eigenlij de Aarde.

Vanavond volgen we het advies van onze reisgids en we gaan een hoek verder in een "duurder" restaurant te eten. Mijn vlees is anders dan anders wat ik ooit als rund heb gegeten maar wel lekker.

ahamori Positie 1118 (120 p.) Lid sinds 12-09-2008 Foto's en tips: 22 Blogs: 9 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Blauuuuuuw
blogfoto nr. 2
Zo ver kun je lopen in het water
blogfoto nr. 3
wat "kleinere" watervallen
blogfoto nr. 4
DE grootste waterval
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Rondreis op de Yucatan: 9, Xpuijl - Chetumal
4 0
Gepost op 11 juni
Mexico Yucatan
Rondreis op de Yucatan: 8, Palengue - Xpuijl
2 0
Gepost op 30 maart
Mexico Yucatan
Rondreis op de Yucatan: 7, Palengue
4 1
Gepost op 29 maart
Mexico Yucatan

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.