Yucatan reisblogs

Rondreis op de Yucatan: 2, van Merida naar Campeche

ahamori was er (tot 16 feb 2009) Gepost op 13 feb 110 reacties

Mijn autoroute - Voor het ontbijt kiezen we roereieren. Ze zijn de enige op het menu die niet zoet of zoet-hartig zijn. Zelfs de kaas-ham tosti is ook zoetig!

Merida is prachtig. Theaters, parken, kerken en het groote plein. Prachtig. We krijgen kippenvel, dat we zijn op een plek aangekomen waar Pekingexpress is ook geweest! Tussentijd probeert Donát ca 200 duiven weg te jagen. Met weinig succes.

De markt. Een hele hoofdstuk zou niet genoeg zijn om te noeteren wat je daar allemaal kan kopen. Alles om te eten (dood, maar 2 meter verder levend), om aan te kleden, om te wonen. Na een rondje te lopen hebben we lunch. Vles die misschien half uurtje geleden leefde nog. Geeft het niet, het is wel lekker!

Uxmal. Mooooooi! Wat een verschil met Chitzen Itza! Weinig toeristen, veel om te beleven en veel om op te klimmen. We gaan overal om hoog (behalve alle eerste piramide). Wat schitterende dingen konden de maya`s al bouwen! Prachtig uitzicht op de jungel. Ook veel leguanen. Ze zijn rustig maar als je blijft om hen te fotograferen beginnen ze een beetje agressief te zijn!

Bij een mini piramide (meer een paar stenen van half meter hoog) zei Donát dat dit zijn huis is een we mogen bij hem een kopje thee drinken. Gezellig! Bij de uitgang van Uxmal omtmoeten we een bus scholieren. Ze zijn helemaal onder de indruk wanneer Donát van verre met Ola goede dag zegt.

In Champeche is het weer al warm. Heerlijk `s avond wandelen op de straten en gluren naar de binnepleinen van de huizen. Zo ontdekken we een klein concertje. De huizen zijn schilderachting, alleen maar pastel kleuren: groen, roos, blauw of geel met wit. Het centrale plein is echt de place to be in Champeche. Oud, jong zijn allemaal daar. Dans, live musik maakt het plein heel indrukwekkend. Er is een fontein met waterspel in de beurt. Het is al midden januari maar ze spelen steeds "Jingle bell, jingle bell"...

ahamori Positie 1110 (120 p.) Lid sinds 12-09-2008 Foto's en tips: 22 Blogs: 9 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De markt en de (dode) vissen. Ik kan steed de geuren herinneren.
blogfoto nr. 2
Uxmal om te beleven!
blogfoto nr. 3
De onvriendelijke leguan.
blogfoto nr. 4
De kleuren van Campeche
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Rondreis op de Yucatan: 9, Xpuijl - Chetumal
4 0
Gepost op 11 juni
Mexico Yucatan
Rondreis op de Yucatan: 8, Palengue - Xpuijl
2 0
Gepost op 30 maart
Mexico Yucatan
Rondreis op de Yucatan: 7, Palengue
4 1
Gepost op 29 maart
Mexico Yucatan

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.