Yucatan reisblogs

Rondreis op de Yucatan: 1, van Cancun naar Merida

ahamori was er (tot 15 jan 2009) Gepost op 13 feb 110 reacties

Mijn autoroute - Deze reis is al 2 jaar geleden gemaakt maar ik raad iedereen aan om onze reis te volgen. Absoluut de moeite waard! Volgens ons is deze trail nog beter wat een paar nummer geleden in Columbus stond! Wie weet krijgt nog iemenad de zin om zelf op onze trail te lopen.

Na 11 uur vliegen met onze 3 jarige (Donát) en na een turbulente / slapeloze nacht zijn we klaar om onze reis op de Yucatan te beginnen. Vandaag gaan we eerst naar Chitzen Itza. We hebben belooft aan Donát dat we gaan de piramiden ontdekken. Ter plek is hij een beetje telleurgesteld dat hij mag nergens opklimmen. Ik ook. Het is heel mooi, maar iets te veel toeristen en iets te veel verkopers. Misschien de laatste zijn zelfs nog irritanter.

In de motregen gaan we richting Izlamal. Overal rustig op de wegen. Waarvandaan kwamen dan zo veel toeristen? De kerk en het fort mooi okergeel. Het uitzicht is ook mooi. Als je niet goed oplet valt niet eens op dat een kleine piramide ook in de stat staat! Donát maakt daarna een compleet danshow met een fles water op het pleintje, midden in het centrum. Gelukkig vinden de mexicanen hem leuk.

Door de regen is er file op de wegen naar Merida. We vinden toch onze accomodatie op tijd. En wat is het beeldschoon! Met smaak ingerichte appartementen met zwembad en veel planten midden in de stadt. Tijdens het lopen naar een restaurant stopt het regen en beginnen de vogels te zingen. Veel. Heel veel. Het is niet te geloven! Fantastisch. Ik vind Merida al heel leuk!

ahamori Positie 1125 (120 p.) Lid sinds 12-09-2008 Foto's en tips: 22 Blogs: 9 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Op deze kaart staat onze route. Zo kan je goed zien dat onze route was groter dan de Columbustrail.
blogfoto nr. 2
De teleurstelling van Donát goed te zien, hij mag niet op de piramide klimmen.
blogfoto nr. 3
De kleuren van Izamal.
blogfoto nr. 4
Apartement in Merida
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Rondreis op de Yucatan: 9, Xpuijl - Chetumal
4 0
Gepost op 11 juni
Mexico Yucatan
Rondreis op de Yucatan: 8, Palengue - Xpuijl
2 0
Gepost op 30 maart
Mexico Yucatan
Rondreis op de Yucatan: 7, Palengue
4 1
Gepost op 29 maart
Mexico Yucatan

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.