Yucatan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yucatan image

Reis door Yucatan-Mexico

Yucatan
Mexico
AdriaanV

Reis door Yucatan-Mexico

Reis met avonturen door Mexico

Een lekker ontspannen vakantie naar Mexico! Dat leek ons wel wat! En dan zouden we voor het eerst van ons leven met zijn vieren gaan! Mijn vrouw en ik en een bevriend echtpaar.
Ik werd tot " reisleider" gebombardeerd! Lekker gemakkelijk voor die andere drie,maar O.K
Vlucht geboekt en ook maar een hotelletje voor de eerste 3 dagen in Playa del Carmen.
Hoef je niet direcht zo op jacht naar een onderkomen.

He lekker alles geregeld, daar gaan we! Vlucht verliep goed al is 11 uur bij elkaar gerekend toch wel aardig lang! Maar goed we zijn ook nog in Cuba geweest, ! Tussenstop dus,moeten we ook nog een keer heen!
Bij aankomst in Cancun gaan we op zoek naar een Taxi om ons naar ons adres in Playa del Carmen te brengen.Maar de taxi chauffeurs vragen schandelijke prijzen! Na veel onderhandelen vinden we er één die een redelijke prijs vraagt.
Rond 16.00 arriveren we bij ons " besproken " hotelletje Tuxathan, waar een Spaans sprekend mannetje ons duideliijk maakt dat er helemaal geen kamer voor ons is! We laten de voucher zien,maar dat maakt geen indruk op hem ,want hij kan het toch niet lezen!
"Waar is de baas"!! Ja die is er even niet! Maria komt rond 18.00 weer terug! We laten de bagage achter en gaan op zoek naar een ander hotel waar we twee kamers moeten hebben! Vergeefs! Alles is vol ,van shabby tot luxe, iedereen is blijkbaar met vakantie gegaan naar Mexico! Het wordt al donker,moedeloos sjokken we terug naar ons eerste adresje waar Maria inderdaad is gearriveerd! Ja,sorry echt geen kamers! Maar… ik heb een vriendin met een mooi groot huis huis en een paar kamers extra ,misschien wil zij jullie wel onderdak verstrekken! Gebeld en ja, dat wilde zij wel!
Mijn hemel, wat een geluk! Als we arriveren bij Villa del Casa zien we dat we van de hel in de hemel zijn beland! Niets geen toerisme, maar rust en ruimte en natuur en 50 meter van een rustig strand.Bovendien een fantastisch ,lekker gekke eigenares waarbij het gelijk klikt! En een prachtige kamer net terras en hangmat! Hier gaan we niet meer weg! We wilden toch een relaxte vakantie?
In de villawijk vlak bij Mousy ( zo heet ze ) een zwembad,waar niemand is,een tennisbaan,etc. Heerlijk! Alle stress van aankomst enz, vergeten!
Lekker luieren ,naar Playa lopen om te eten in ons vaste restaurant El Chino,zonnebaden op het heerlijke koraalzand dat niet heet aan je voeten is. Helemaal voorbij alle hotels en bars een mooi stuk Naturistenstrand gevonden, Het paradijs in Mexico!

Maar we moeten meer zien natuurlijk ,dus we plannen een dagtocht naar het eiland Isla Mujeres. Miskleun! Vreselijke kuststrook,veel toerisme. Vriend Ton wilde niet een in een Golkkarretje zitten ,dus we huren fietsen, maar dan barst er een kwartier later een dikke bui los en door en doornat besluiten we gauw weer terug te gaan!
s'Middags wordt het weer droog en bezoeken we een Chenote die in deze landstreek er met tientallen zijn , de een nog mooier dan de ander ,sommige gratis te bezoeken, voor andere moet je betalen. Ze liggen meestal op prachtige locatie midden in de natuur en ik heb in mijn hele leven nog nooit zulk helder water gezien!
Vaak zijn ze heel diep ,dus ik ga er niet in zwemmen ,maar de beide vrouwen wel! Schitterend gekleurde visjes schieten alle kanten op , en knabbelen aan mijn tenen als ik mijn benen in het water laat bungelen.

Maar we willen meer zien van Yucatan! Dus we gaan een auto huren voor een rondreis van een dag of 14-16. En dan begint het grote avontuur, lees deel twee!