Playa del Carmen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Playa del Carmen image

Playa del Carmen

Playa del Carmen
Mexico
Silver

2 dagen in Playa del Carmen

2 Dagjes Playa.

Donderdag 10 maart

Slecht geslapen het was zeker te warm of ik had te veel gegeten.
Pas om 8 uur gaan ontbijten. Daarna naar de Mega broodjes en drinken halen om een dagje aan het strand door te kunnen komen.
Het is lekker warm ondanks de bewolking. Het water is me te koud en de golven te hoog, dus niet vaak het water in. Dit is helemaal niet erg er is genoeg te gapen op het strand.
Veel volk, en een leuk slagwerkgroepje zorgt voor de caribische sfeer.
Van 10 tot 1 uur op het strand gelegen en net voor de regenbui weer terug bij het hotel.
De bus naar Tulum pakken? Nee toch maar niet, te veel regen, donder en bliksem.
Lekker lui op bed liggen en naar Bandamax luisteren en boekje lezen. Na wat geluier even wat drinken in het tentje langs ons hotel waar we ook ons ontbijt genieten.
Heerlijk relaxing en even niets moeten, wat is goed leven toch eenvoudig.
We besluiten om nog wat te wandelen voordat we ons gereed gaan maken voor het avondmaal.
Als we terug komen is er een boodschap voor ons. Het geboekte reisje naar Ek Balam en Rio Lagartos voor morgen, vrijdag gaat niet door, te weinig deelnemers. Net dat ene tochtje dat we perse willen. We bellen en spreken af om het nog enkele dagen aan te kijken of ze nog deelnemers kunnen strikken.
Na deze domper moet er ergens goed gegeten worden. Op diverse fora hadden we gelezen dat El Fogon prima taco’s zou hebben. Proberen dus.
El Fogon is op 3 minuten lopen van ons hotel.
We hebben mazzel, meestal staan er de nodige locals en toeristen te wachten op een tafeltje, nu konden we meteen gaan zitten aan dat ene tafeltje dat net vrij kwam.
Eerlijk is eerlijk, het was heerlijk. Lekkere taco’s en lekker koud bier.
Gewoon enkele bestellen en smullen maar, heb je nog honger bestel je gewoon nog een keer. Bestel vooral niet te veel in een keer, zo kan je van alles wat proeven en zit je niet meteen vol. Na nog wat drinken en luisteren naar de lokale muzikanten wandelen we via wat omwegen terug naar ons hotel.
Nog wat drinken en in de hal de mail checken.
Er staat een pc bij de receptie waar iedereen zijn mail mag checken. Afspraak is 20 minuten per persoon maar als er niemand wacht mag je zolang als je wil. Voor hen die een wifi attribuut bij zich hebben is er gratis verbinding die ook aan het zwembad werkt en bij het leuke zitje in de binnentuin.
Dan is het al weer tijd voor wat lezen en slapen gaan.

Het is vrijdag en we willen met de bus naar Valladolid.
Helaas we zijn 2 minuten te laat en de volgende bus gaat pas over een uur dan zijn we, vinden wij te laat in Valladolid. Nieuw plan, we gaan naar Akumal.
Even alle zwemspullen en snorkel pakken en dan naar de collectivo lopen.
Na een wandeling van minder dan 10 minuten komen we bij wat winkeltjes, een hotel en een grote parkeerplaats. Even rondkijken en dan naar het strand.
Het heeft een hoog bounty eiland gehalte, wit zand en de nodige palmen en zeker niet zo druk als een strand in Nederland op een zonnige zomerdag.
Het water is heerlijk van temperatuur en kraak helder. Het zand zoals overal op Yucatan heerlijk koel, hoe warm het ook wordt.
Mijn snorkeltje en brilletje op en zwemmen maar, eens kijken wat er te zien is en of er een paar herken.
Ik viel van de ene in de andere verbazing.
Binnen enkele minuten had ik al schildpadden, keizerbaarzen, juffertjes en doktersvis gezien.
Na anderhalf uur maar eens terug naar het strand gezwommen om al dat moois te verwerken. Ik had wel verwacht iets tegen te komen maar dit en zo veel zeker niet. In totaal ben ik 6 x gaan snorkelen daar en telkens was het weer verwonderen. Enorm grote vis, koraalduivel, halfsnavelbekken, barracuda’s, en een school sepia enz enz. te veel om op te noemen.
Het koraal is minder kleurrijk dan in Bali, maar het grote hersenkoraal en bladkoraal is ook indrukwekkend.
Jammer was wel dat veel zwemmers niet wisten hoe om te gaan met al dat moois. Met flippers op het koraal staan of zelfs plukken. Ik werd er gek van, dat er zo weinig mensen zijn die weten waar ze eigenlijk zwemmen, en niet weten hoe kwetsbaar koraal is.
Blijf een beetje op afstand en je ziet meer, de vissen blijven dan gewoon zwemmen en verstoppen zich niet.
Als je rustig blijft hangen komen ze zelfs naar je toe. Tijdens een van mijn rondjes werd ik helemaal ingesloten door een school van wel meer dan 100 vissen waar ik rustig mee over kon zwemmen.
Heb je geen flippers, geen probleem voor 6 dollar zijn ze er te huur voor de hele dag. Eten en drinken kan bij een van de restaurants, net als het toilet bezoek.
Let goed op er zijn ook zee egels, niet aanraken, dan is het einde vakantie. Maar mooi dat ze zijn, het is heel leuk om ze even te volgen. Jammer dat ze alles kapot vreten, maar ja dat is natuur.
Voor een dag aan het strand en lekker snorkelen moet je in Akumal zijn.
Gewoon met de bus of de collectivo.