Playa del Carmen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Playa del Carmen image

Playa del Carmen

Playa del Carmen
Mexico
Silver

1e dag in Playa

8 maart ’11 .

10 minuten over 4 is te vroeg om op te staan, dan nog maar wat lezen.
Het is de eerste dag in Playa lekker vroeg er uit en naar het strand.
Wat is er de laatste 2 ½ jaar veranderd?
Ontbijt is pas vanaf 7 uur dus lekker rustig aankleden en de straat aflopen naar het strand. Alles is zo als ik me herinner. In minder dan 5 minuten staan we aan de pier. Het is pas 6 uur maar we zijn niet de eersten. Het is lekker weer met 22graden, wel veel wind en flinke golven, dit hadden wij nog niet gezien in Playa.
Deze pier zou al 8 jaar klaar moeten zijn maar er is meer verval dan nieuwbouw en hij wordt dan ook maar zelden gebruikt. Zo af en toe meren er veerboten aan om mensen af te zetten of op te pikken die naar Cozumel willen. Dit jaar voor ons geen Cozumel.
We lopen over het strand en zien dat het opgespoten is, de rotsplaten van de vorige keren zijn niet meer te zien. We lopen tot aan de vaste aanlegplaats voor de veerboten en gaan dan via de winkelstraat de quinta (de vijfde) zoals de locals het noemen terug. Veel is er niet veranderd, wat winkels zijn van assortiment veranderd, (zal wel nieuwe eigenaar zijn) en andere winkels zijn wat opgeknapt. De spullen die verkocht worden wijken niet veel af van wat er al jaren aangeboden wordt. De prijzen zijn niet veel gestegen, maar ja ze waren ook al hoog.
Na een lekker ontbijt even op familiebezoek.
Oh ja, nog even over ons ontbijt in Las Golandrinas, we hadden wel wat keus en aangezien ik vaak probeer wat locaal is en wat ik niet ken viel mijn keus dus op iets met ei, tortilla, tomaten saus en iets dat met kaas te maken had ( chilaquiles? ). Lekker, net zo iets als rijst als ontbijt op Bali.
Koffie drink je het best bij een van de AH Cacao zaken daar hebben ze koffie die het dichts bij onze smaak van koffie komt. Of je moet liefhebber zijn van Starb(s)ucks. Daar zijn er namelijk 3 van in Playa. AH Cacao heb ik er ook 3 van gezien maar er zouden er meer moeten zijn.
Na het familiebezoek, zij moet werken en wij hebben vakantie, (verschil moet er zijn) zijn we lekker naar het strand gegaan.
We hadden bij de plaatselijke Mega even wat drinken en broodjes gehaald.
Zittend in het heerlijke zonnetje (het is inmiddels 27gr) genietend van het uitzicht even een broodje pikken. Nou voordat er 2 happen waren gedaan hadden we al een groep meeuwen om ons heen vliegen.
Sociaal als we zijn gooien we een stukje brood in de lucht, een hels gekrijs breekt los en alle meeuwen storten zich op het brood. Dus nog maar wat de lucht in. Ze bleven gewoon 20 tot 30cm boven je hoofd hangen en alles wat de lucht in ging werd gevangen voordat het weer kon dalen.
Het water is ons te koud en de golven te hoog, zijn we niet gewend, de zon brandt als de hel dus terug naar het hotel. We willen tenslotte niet verbranden de eerste dag.
Het zwembad ziet er uitnodigend uit we missen wel al meteen het in- en uitstap- trapje maar ja. Dan, de grote verrassing, ijskoud water. Gelukkig was er nog een 2e bad met wel lekker warm water, en zo lekker de eerste dag rustig tot een einde gebracht.
Even douchen en eten gaan, zou wel eens Nativo kunnen worden ons favoriete eettentje van de vorige keer Playa.